Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zadlužený muž si pořídí sklepní kóji plnou záhadných věcí, které chce prodat. Brzy ale zjistí, že se kvůli tomu ocitl ve smrtelně nebezpečné a zoufalé situaci. (Netflix)

Recenze (74)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý na další epizody toho to rádoby temného seriálu, protože Lot 36 mě rozhodně divácky nezklamal. Pěkná kamera, k tomu lehce mrazivá atmosféra a ono špinavé prostředí všude kam vaše oko dohlídne, dotváří gradující a ani né hodinovou hororovou idylku. Příběhová linka s druhou kóji tu sice je zbytečná, ale alespoň jsem mohl vidět paní E. Carrillo opět hrát, což mě jakožto fanouška původního Predátora potěšilo. ()

Oup 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne nerozumie tomu nízkemu hodnoteniu. Položka 36 je príjemná úvodná rozprávka pre ľudí, čo majú radi potemnelú atmosféru. Kamera je asi najviac hororová záležitosť, ale to vôbec nevadí, lebo od začiatku máte pocit, že to smeruje do problému. Atmosféra naladená neurotickým človekom, ktorý si očividne prešiel hrôzou v živote a príjemnou hudbou, ktorá nalaďuje k temnote. Mne sa to páčilo, dobrý začiatok. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem fakt nepochopil. Hlavní hrdina je klišoidní rasistický sobec, který by asi fungoval jen tehdy, kdyby zemřel po pěti minutách jako potrava pro monstrum. Místo toho ho sledujeme 40 minut a jenom opakujeme jeho základní charakteristiky. Že je rasista, sobec a bývalý voják.  Pak se objeví postava, která jen vychrlí veškerou expozici, jen aby o pět minut později umřela. No a pak to dopadlo, tak jak to dopadlo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto by som dokázal pozerať aj dve hodiny. Atmosféra je výborná. Všetko je krásne a logicky zmotivované a Tim Blake Nelson hrá prvú ligu. Až zamrzí, že to tak náhle skončí. A to je jediná výtka. Inak mi tam fungovalo všetko. To nadprirodzeno mi tam neuveriteľne sedelo. Poslednú dobu ma del Toro veľmi príjemne prekvapuje. Uvidím ako zvyšok príbehov, ale zatiaľ po prvej časti som nadšený. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V první řadě mně nadchl potenciál antologie a navázání na Hitchkokovsko-Bradburyovské úvody. První díl se mi moc líbil vizuálně (retro kabinky!), a hltal jsem poctivé budování atmosféry, které věštilo velké finále. A právě proto mě samotný konec zas tak nenadchl. Jako by potenciál okultních věd, magických knih a vyvolávání démonů nebyl využitý naplno. Letmé náznaky nacistické minulosti a pitoresknosti (trojité zahopsání před kabinkou), vyústily ve finále jen v jakousi "monster of the week" naháněčku po chodbách... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)
  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)

Reklama

Reklama