Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (68)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne s predoslou epizodou, co sa tyka "mental issues". Nejake horory spojene s umelcami, ktori tvorili "znepokojive" diela som uz videl. Toto rozhodne nie je zle spracovanie, avsak v porovnani uz s videnymi ma neprekvapilo. Obcas dokonca herecky iritovalo. Mam dojem, ze medzi mnohymi divakmi, citatelmi a i hracmi hier, je Lovecraft postaveny na piedestali tak vysoko, ze akakolvek inspiracia, ci stvarnenie casti jeho sveta je pre nich takmer "posvatna" a vnimaju ju nekriticky. Tiez mam rad jeho "vyrazivo", ale tento kusok nie je tak vynimocny. Priemer. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám maluju a příběhy s malbou nějak spjaté mají předpoklady se mi líbit. Pickmanův model (stejně jako jiné epizody Kabinetu Kuriozit) působí neorganicky, vyumělkovaně, zdlouhavě, nudně... Není to děsivé (což bych ještě odpustil) ale ani zajímavé či jakkoliv působivé. Vlastně to po obsahové stránce vůbec nedává smysl. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dvě třídy lepší než ostatní epizody. Údernosti povídky to sice nedosahuje, ale relativně vkusně rozšířený námět nedělá skvělé předloze ostudu. Kvalita interiérů a kostýmů je dechberoucí, lepší Arkham na "filmovém" plátně ještě nebyl a asi dlouho nebude. Crispin Glover v roli Pickmana předvádí tak dokonalý výkon, že na to hlavní hrdina docela doplácí. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik povídek od HPL včetně této a pořád si nejsem jistý, jestli lze převést jeho dílo do filmové podoby. Strach který totiž dokázal vytvořit v knihách, nebyl o krvi, odpudivých příšerkách, ale o strachu z neznáma. Zde je až moc vidět, že si režisér pomáhal právě krvavými, naštěstí ne přehnanými scénami, aby z toho divák něco měl. Každopádně ale dobrý pokus a lehce nadprůměrná adaptace to je. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neveril som, že raz uvidím Arkham a Miskatonickú univerzitu. Prvý skrz naskrz Lovecraftovský horor. To stupňovanie, tajomno a následné odhalenie, perverzná nechutnosť a zároveň uhrančivá fascinácia brutalitou a deformáciou. Za mňa obrovská spokojnosť. Toľko kreatívnych nápadov a logicky vystupňovaných emócií aj napriek tomu o aký žáner ide...cítiť za tým obrovskú odovzdanosť voči látke. Glover správne démonický. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama