Reklama

Reklama

Knižní klub zabijáků

  • Španělsko El club de los lectores criminales (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osm kamarádů, kteří si ujíždí na hororech, se v jednom zničehonic ocitnou. Začne je totiž začne vraždit klaun, který nejspíš zná jejich temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Já se ptám PROČ??? Proč mají někteří potřebu točit pořád to stejné dokola bez jediné špetky nápaditosti nebo jakékoli snahy přinést něco nového. Opravdu, není tady doslova jediná věc, která by stála za to a která by vybočovala z klasických kolejí. Postavy jsou parta nezáživných charakterů, motiv na téma Tajemství loňského léta aka vím cos udělal a teď tě za to potrestám je už ohraný, celý tenhle šablonovitý děj mi už leze na nervy, a to od samotného úvodu přes "řešení situace" postavami až po všechny ty naháněčky vrahem v knihovně, načež přijde jiná hlavní postava a z kapsy ji vypadne maska vraha se slovy "to není moje, našel jsem to", což mu samozřejmě nikdo něvěří a vyhostí jej, jen aby se ukázalo, že to on opravdu nebyl. Jednoduše stále ta stejná pohádka dokola. Akorát s tím, že tady jsme nedostali ani šťavnaté gore, ani příběh, ani postavy a vlastně vůbec nic. Plusové body za klasickou touhu diváka zjistit, kdo je vrahem a za obstojné mordovačky, které rozhodně zkušené oko nepotěší ani zdaleka, ale alespoň to nejsou laciné béčkové stříkance krve. Jinak je to ale odpadní ztráta času a Netflix se zase vytasil s totální ho*no-s*ačkou, která mě takhle na večer akorát zase nas*ala. Dík. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Sympatický kúsok na jedno pozretie. Nenudí, maska killera ujde, príbeh si síce požičiava, kde sa dá, ale je zaujímavý. Horšie je na tom digitálna krv, absencia nejakých zapamätateľných kills a celkovo je to také..."budem si to za týždeň pamätať?" Digitálnej krvi je škoda, pretože keď sa objaví nejaký praktický efekt, je solídny, parádne sú lokacie starej školy a jej okolia, super je, že sa film často odohráva v knižnici, medzi knihami a podobne a hlavní hrdinovia hľadajú stopy tam, namiesto rozoberania filmov alá Scream, od ktorého sa film inšpiruje asi najviac. Aj rozuzlenie je veľmi podobné, o naháňačkách ani nehovoriac. Nevadí mi to, inšpirácia bola, je aj bude, len mohol film ponúknuť čosi, prečo by si ho človek zapamätal viac ako len na jedno spomínané prostredie. ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Toto mohol byť pokojne remake Vreskotu, nemuselo to mať iný názov, pretože tvorcovia len všetko okopírovali a pridali priemerný origin story vrahov. Samotný Vreskot ako séria sama stráca na kvalite prakticky každým novým dielom a teda je jasné, že je daná téma už načisto prevarená. Ani to však Netflix neodradilo, pretože na podobných jednohubkách zarába dobré no a ktovie, či nepríde aj sequel. V rámci tunajšieho hodnotenia predpokladám, že každý pochopil, že ide o prvoplánovú gebuzinku. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Vizuální efekty a atmosféra jsou solidní, ale ne vždy dosahují úrovně, kterou by si hororoví fanoušci mohli přát. Celkově lze říci, který může nabídnout chvíli napětí a zábavy, ale nedosahuje výšin, které by některé hororové klasiky dosahovaly. Je vhodný pro ty, kteří mají rádi lehčí hororové filmy, ale nepatří mezi nejzásadnější díla žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divák slasheru by měl vědět, co od něj očekává - nepříliš sympatické postavy, aby mu jich nebylo líto, co největší množství postav, které budou vykydleny, hodně krve a nejlépe i šťavnaté gore, maskovaného zabijáka a příběh, který logicky nebude příliš originální, jelikož na tohle téma už byly všechny natočeny. Knižní klub tohle vše splňuje, dokonce i vraždy ujdou, hlavně několikeré nabodnutí je efektní. Nedošlo sice přímo na střeva ven, byť bylo slibováno, ale podříznutí také ušlo. Samozřejmě leckdo možná po bitvě napíše, že vraha odhalil hned, to ale není možné, jelikož mu tvůrci neposkytli takové informace, aby to věděl. Jistě, v závěru možná jo, ale čeká tam ještě jedno překvápko. Kdo má nakoukané slashery 80. a 90. let a není skalní fanda, může film klidně vypustit. ()

Galerie (7)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama