Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (447)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již mnohokráte zmínil, nejsem cílovka co se týče žánru horor. Přesto bych se i já rád u těchto filmů bál, nebo alespoň lekl. A kupodivu, tady se to dokonce párkrát stalo. Samozřejmě doporučuji před sledováním úplně vypnout myšlení, protože bychom se asi všichni zachovali úplně jinak už v prvních pěti minutách filmu. Konceptem je to stále to samé. Strašidelný dům, kam se někdo nastěhuje a kde se začnou dít věci. Dál to nebudu spoilerovat, každopádně musím zde ocenit velkou míru originality z hlediska lokací. Tentokráte se nejedná o žádné vyhořelé panské sídlo, dům, kde se kdysi staly vraždy, či opuštěnou chatu kdesi v hlubokých hvozdech. Tady máme relativně úplně normální barák uprostřed městské uliční zástavby, ale v tom je ten háček.  Detroit ležící ve státě Michigan se v minulosti proslavil jako kolébka a centrum amerického automobilového průmyslu. Díky firmám Ford, General Motors a Chrysler získal přezdívku Motown a stal se nadmíru prosperujícím městem. V dobách největšího rozmachu v 50. letech minulého století měl Detroit přes dva miliony obyvatel. Před 10 lety, 18. července 2013, ale toto kdysi bohaté město vyhlásilo bankrot a požádalo o ochranu před věřiteli. Tisíce lidí si sbalilo svých pět švestek a odstěhovalo se. Opuštěny zůstaly celé čtvrti rodinných domů i větších sídel. Ty se nejprve staly terčem rabování, bydlením squatterů aby posléze to, co zbylo postupně počal nahlodávat zub času a matky přírody. A v jedné z takových ulic se film odehrává, za což tleskám.  Dávám tedy za 3 láhve mléka. * * * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film si mě neskutečně dokázal povodit, všude kam si jen přál. Zpočátku se to vše hororově rozjíždí a potom ... ale, ne. Nebudu nic prozrazovat. Tady platí jednoznačně, že čím méně divák dopředu ví, tím více si Barbara užije. Justin Long po čase v luxusní roli a vidět ho jak běhá nadšeně po sklepě s metrem stojí za to. Potřebujeme ho více a častěji než jsme si kdy přáli přiznat. Škoda závěrečné části. Jinak ovšem poctivých 75% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale napodiv mňa zaujala vraj tá nudná prvá polovica, kde bol veľký priestor na fantáziu, čo sa z toho vykľuje. V druhej polovici už nastupujú klasické nelogické kroky, kedy hlavná postava dobrovoľne chodí na miesta, odkiaľ chcela utiecť, policajti sú tradičné tupí, no a toto všetko sa zaobalilo krvavými scénami s feministickým záverom. Svoje čaro aj atmosféru to ale malo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Justing Long ve filmu říká. Cituji : Nevím jestli jsem špatnej člověk. Na to mu odpovědět nemůžu ale jedno vím jistě. A to že je(pro mě) špatnej herec a já ho(už dlouho)bytostně nesnáším. To byl i jeden z důvodů proč se mi do filmu moc nechtělo. Nakonec mě ale přesvědčilo celkem vysoký hodnocení, který tady drží "Barbarian" v červených číslech. Neříkám, že jde o špatnej film ale nějaká extra pecka to pro mě taky nebyla. A to neříkám jen proto, že v tom hraje J. Long. Filmu určitě nelze upřít pár fakt silnejch momentů ale přišlo mi, že vždycky když film začíná gradovat tak najednou pustí nohu z plynu a nikdy tak nedosáhne kýženého maxima. O tom, že se snad všechny postavy ve filmu chovají dementně snad nemusí být ani řeč. Jak to tak vypadá tak film je a bude divácky úspěšnej. Já si ale myslím, že se z něho dalo vytěžit daleko víc. Kdyby to šlo dám 3 a půl hvězdy. Ale nejde. Takhle se musím přiklonit ke třem silnějším hvězdám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že hned po pěti minutách hororu poznáte, že i když se jedná o naprosto klasický vyvražďovací námět, něco je tu prostě jinak. Barbar je v tomto případě jinak. Je lepší. Vizuálně vytříbenější. Atmosferičtější. Napínavější. No a i když se to klasicky zvrhne do zábavného absurdna, po většinu času perfektně baví. Ano, takhle nějak si představuji kvalitně natočený horor dnešní doby. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)
  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno