Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 2

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (443)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Škoda toho přepáleného konce, jinak by byl Barbar jedním z nejzajímavějších hororů/thrillerů letošního roku. Jediným štěstím je, že trailer nevyzradil prakticky nic (byl naopak dost zavádějící), díky čemuž tahle žánrová jednohubka dokáže nejednou šokovat a překvapit. Což je fajn - rozhodně stojí za pozornost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ano, i já se zde připojuji s tvrzením, že tento snímek si nejlépe vychutnáte tak, že si o něm předem nic nezjistíte a ani se nekouknete na žádné trailery. Barbarian Vás pak totiž vtáhne daleko intenzivněji, jelikož je právě o to více nepředvídatelný, přičemž jsem ani neodvažoval hádat, jak se vlastně zpočátku jednoduchá premisa bude dále rozvíjet. Pokud tedy hledáte svěží hororovou jízdu, která Vás v lecčems dokáže velmi příjemně překvapit, vězte, že jste ji právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Disney+) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale napodiv mňa zaujala vraj tá nudná prvá polovica, kde bol veľký priestor na fantáziu, čo sa z toho vykľuje. V druhej polovici už nastupujú klasické nelogické kroky, kedy hlavná postava dobrovoľne chodí na miesta, odkiaľ chcela utiecť, policajti sú tradičné tupí, no a toto všetko sa zaobalilo krvavými scénami s feministickým záverom. Svoje čaro aj atmosféru to ale malo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film si mě neskutečně dokázal povodit, všude kam si jen přál. Zpočátku se to vše hororově rozjíždí a potom ... ale, ne. Nebudu nic prozrazovat. Tady platí jednoznačně, že čím méně divák dopředu ví, tím více si Barbara užije. Justin Long po čase v luxusní roli a vidět ho jak běhá nadšeně po sklepě s metrem stojí za to. Potřebujeme ho více a častěji než jsme si kdy přáli přiznat. Škoda závěrečné části. Jinak ovšem poctivých 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít styl, nápady a skvělý pocit neznáma, který jsem při sledování měl. Bohužel mu ale musím vytknout, že je příšerně, příšerně dlouhý, a čím delší je, tím mi připadá tak nějak nafoukanější a otravnější. I vzhledem k tomu, jak je napsaný, by myslím mnohem lépe fungoval jako seriál. Alespoň na mě určitě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama