Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná to způsobilo moje velký očekávání, ale tenhle film se mi moc nelíbil. Jednak mě zklamalo, že můj oblíbenec Robert De Niro se ve filmu jenom tak občas mihne a navíc jsem se u toho celkem dost nudil. Asi tak od půlky se ve filmu vůbec nic zajímavýho neodehrává a zhruba posledních 30 minut jsem už akorát netrpělivě čekal, kdy bude konec. Jinak já mam zkušenost s tim, jaký to je, když někdo v rodině umírá na rakovinu a tenhle film měl docela silně růžový brejle. Nemluví ze mě žádný trauma, ale sám za sebe řikám, že prostě nemá smysl o tom natáčet film. Když to budu brát bez emocí, tak sledovat člověka s rakovinou je prostě nuda a na konci jsou všichni rádi, když už to má za sebou. Stejnej dojem na mě udělal tenhle film. Co se taky dá čekat od režiséra, kterej jinak natáčel samý telenovely? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela slušné ale nikoliv vynikající drama silně hrající na city. Film má řadu známých herců ale nejvíce mi sedl herecký výkon Diane Keaton, která mi ze všech zúčastněných přišla nejcivilnější a nejvěrohodnější. Meryl Streep mi ve své roli moc nesedla, DiCaprio zde hodně přehrává a De Niro dostal velice málo prostoru. Celkově se však jedná o povedený film, který nenudí ale není v něm nic hodné zapamatování. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Nadupaný film skvělými herci a přeci jsem film musel vidět po druhé, neb jsem si nezapamatoval po prvé žádný děj. Což se mi nepodaří ani nyní, neb je to takové unylé a vláčně táhlé točící se okolo umírání a nemocí, což samo o sobě je dost emocionální, ale film se snaží natolik běsnit emocemi, až je to jakési nijaké. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já se často nechám strhnout jakoukoliv atmosférou a nalazuju se na podobnou frekvenci jako má film, ale když dostanu prostor, že se film i o vážným tématu nebere zas tak vážně, vydere se na povrch velice snadno mý cynický já, co se směje. A tady mě ještě popichovali - a já se smála, hodně. Mám ke stáří a životu fakt úctu, ale třeba s dědečkem to prostě udržet nešlo, a jsem vlastně trochu naštvaná, že mě donutili tohle znevážit. Dojáková hudba Rachel Portman spíš škodí tomuhle (na Hollywood a na téma: vážné nemoci) celkem s nadhledem a humorem zplozenýmu dílku. I když samozřejmě patos se taky najde, ale mohlo bejt dááleko hůř. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komorní dramata o opětném scelování rodinných pout, zvláště tam, kde hrozí smrt, v americkém provedení mívají leckdy neblahý zvyk se k zalknutí naplnit plačtivým patosem. Ani Marvinův pokoj se zcela nevyvaroval tohoto neduhu, přesto však zůstává docela vkusným a uměřeným zástupcem svého žánru a provenience. Kéž by svým postavám vkládal do úst menší množství vět obsahujících slovo "love", a zároveň vět méně lakujících postavy, jež je pronášejí, na krásno. Vždyť i bez toho by byly sympatické a pochopitelné. Kéž by již od počátku nenapovídal divákovi dojemně mile plačtivou hudbou, co má cítit. Tehdy, díky zcela přiměřenému neexhibicionistému výkonu Meryl Streep a Diane Keaton, bych řekl: "Dobrá práce. Ne skvělá, ale dobrá." Nadprůmě to ale pořád je, silné ***. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama