Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Viem si predstavit, ze keby som mal 2-3 roky, zral by som to ako divy. Hra farieb a jednoduchych zvukov...Jeden zo serialov, ktory rodicia miluju. Mozu si totiz aspon na sekundu oddychnut od neustale skriekajucich babies ;-)...ehm, aspon si to myslim...ked budem mat vlastnu skusenost a bude opacna ako som cakal, ihned menim hodnotenie...;) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro ty úplně nejmenší caparty kolem 2 let je Teletubbies skvělou zábavou a tvůrci dobře rozuměli tomuhle dětskému světu, opakování motivů, barvy, hudba a jednoduchost dělá z tohohle mnohými "dospělými" zatracovaného seriálu pro děti téměř geniální televizní dílo... Jenže ...děti to baví, ale pasivní vysedávání před televizí jim rozhodně nedá to, co aktivní pohyb venku a vnímání reálné skutečnosti. Pro líné rodiče je to však dobrá volba :( Přesto, že bych Teletubbies nejraději poslal do prdele, tak odpadové hodnocení si rozhodně nezaslouží, při střízlivém dávkování děti může nevinně pobavit ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Teletubbies nepovažujem za rozprávku. Je to skôr vzdelávací program. Je to však určené pre tie najmenšie dvoj- až troj-ročné deti. Takže je samozrejmé, že to nie je pre dospelých a tí by to (až na výnimky) ani nepozerali. Ako väčšina vecí, pod ktorými je podpísaná BBC sú Teletubbies urobené účelne a na úrovni. Tentoraz je tá úroveň určená pre malé deti. A účelné je teda aj poskakovanie a opakovanie. To je totiž to, čo je pre malé deti prirodzené. Tvorbe postavičiek predchádzali 2-ročné prípravy a sledovanie správania detí a toho ako sa učia. Tomu je prispôsobené všetko od farieb a hudby až po slovný a pohybový prejav. A malo by to byť o tom, čo deti zaujíma. Tvorcovia podľa vlastných slov pri výrobe pozorovali reakcie detí, ktoré sledovali Teletubbies, aby sa uistili, či to urobili dobre. Svojim spôsobom boli deti spolutvorcami Teletubbies a zrejme preto sú medzi nimi také populárne. Otázkou zostáva, či lokalizované verzie (slovenská a česká) dabingové firmy nejakým spôsobom konzultovali s logopédmi. Isté je však to, že práve opakovanie jednoduchých, pre nás dospelých prihlúplych, fráz je to čo deti ovplyvňuje. Ako ste sa učili rozprávať vy? Opakovaním! Samozrejme, že vychovávať majú v prvom rade rodičia, a nie TV ako "odkladací priestor", ale napríklad farby sa dajú učiť aj na "barevních pitomcích". Hodnotenie 5 si to možno nezaslúži, ale nedávam ho za seba, ale za svoju dcéru, ktorej sa to veľmi páči a trochu tým vyrovnávam nepriazeň dospelých. Apropo aj vďaka Teletubbies sa moja dcéra naučila vyslovovať jednu z najťažších hlások - L. Vďaka Ti Lála. Už nevie povedať len asi najťažšie - R. Takže ak niekde dávajú TeRetubbies, v ktorom vystupuje Rára, dajte mi vedieť. PS: Ja považujem Pokémonov za ďaleko škodlivejších a "kartóny" typu Tom a Jerry, kde je jediným zmyslom rozbiť druhému hlavu kladivom by som dieťaťu nikdy nedovolil pozerať. Nech žijú staré dobré rozprávky. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, co si mám o tomhle myslet. Tento seriál jsme sledovali se sestrou o prázdninách a královsky jsme se bavili hláškami, které hrdinové opakovali do absolutního zblbnutí. Ovšem co tahle utopie dává dvouletým dětem, mi není jasné. Hrané scénky dodělává odstrašující dabing (pamatuju si na Píseň o šestipenci a ta se tedy opravdu nedala). "Čas pro Teletubbies! Čas pro Teletubbies! Čas pro Teletubbies! Čas pro Teletubbies!" (61.) ()

PanCitron odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že hodnotit dětské seriály mým, o již pár let starším okem je prostě něco jiného, ale v tomto případě vážně musím hodnotit nejinak, než odpadovým hodnocením. Takový Elmo nebo Yo Bagga Bagga jsou podle mě mnohem lepší. Jinak pamatuju si, že když jsem se v nějakých 8-9 letech díval na zprávy, kde mluvili Teletubbies, měl jsem z nich pak tři dny noční můry - jakože poklona těm malým dětem. (P. S. To Slunko bylo permanentně na zabití) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Nikky Smedley (Laa-Laa) sa k úlohe v seriáli dostala vďaka inzerátu v novinách. (Raccoon.city)
  • Herci sa z kostýmov pozerali von cez bezzubé ústne otvory, zatiaľ čo oči a pery boli mechanické a ovládané diaľkovo. (Raccoon.city)
  • Tinky-Winky je jediná bábka, ktorá bola hraná až troma živými hercami - komikom Daveom Thompsonom, hercom Markom Heenehanom a baletným tanečníkom a choreografom Simonom Sheltonom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama