Reklama

Reklama

Dark Nature

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh terapeutické skupiny, která je nucena čelit monstrům své minulosti, když izolovaný víkendový pobyt prověří jejich emocionální odolnost a schopnost přežít. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (20)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Pekná príroda, celkom fajn príšera a pomerne dobre nakrútené. To je asi všetko kladné na tomto filme. Skupina dievčat ide do lesa (sympatické nie sú ale že vôbec), tam sa hodiny prechádzajú, vykecávajú a bohužiaľ, herečky to teda nie sú najlepšie. Niečo ich sleduje z lesa, a postupne si vylievajú  srdiečko. Potom za minútu 2 umrú ( vidno nie je nič), následne o 5 minút umrie tretia ( to isté), no a nasleduje finále. To je také, nijaké. Príšera vyzerá naozaj dobre, len je tak Žalostne málo a zle využité až to bolí. Ako tu kolega hovoril, pozrite si radšej znova Pád do tmy, kľudne aj 2 krát za sebou...Bude to zábavnejšie ako toto. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Snáď najviac frustrujúce je, že film len ťažko spája životy a traumy postáv, ktoré chce vykresliť, s terorom, ktorému čelia v lese, pričom veľa otázok necháva nezodpovedaných. Herecké výkony sú celkom solídne. Film celkom slušne zachytáva aký strašidelný môže byť výlet do kanadských hôr s partiou cudzincov. Dark Nature s blížiacim sa koncom stráca pôvab a upadá do smiešnosti, pričom je tiež trocha nudný. Scenár bol predvídateľný bez dostatočného napätia a zábavy. 😕☹🙁 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nedávalo příliš smyslu. Je několik možných vysvětlení: 1)Jsem už ospalý. 2)Pí rejžová svištěla při psaní scénáře i při natáčení na tripu (na jiném, než na tom s krosnou na hřbetě). 3)Pí rejžové při psaní scénáře i při natáčení hrabalo z jejích neuspokojivých vztahů s chlapy. 4)Pí rejžová moc moc chtěla spáchat moc moc originální a jinotajný horror, do kterého by šikovně zakomponovala parapsychologii i indiánskou mytologii a ve kterém se možná nechala i jemně inspirovat Lemovou Solaris, ale moc se jí to nepovedlo. Tedy abych nebyl na debutantku příliš přísný - jakž takž se povedly ženské postavy, které byly osobité a vcelku i zajímavé, pěkné byly samozřejmě i kanadské outdoorové exteriéry a celkově to mělo i docela dobrou atmošku. Jen ten smysl mi tam nějak chyběl... Ale možná moje chyba. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka traumatizovaných hysteriek vyrazí na terapiu do prírody, no čoskoro majú pocit, že ich niekto prenasleduje a začnú mať vidiny. Takže všetko nasvedčuje tomu, že sa bude jednať o čisto psychologický horor, ktorý na mňa akosi nezaberal, našťastie sa to v druhej polovici prepne na monster survival, ktorý by sa rád priblížil k "The Descent", no žiaľ, ten je stále najmä po stránke brutality či atmosféry o niekoľko tried vyššie. Ale aspoň sa to trochu rozkrvavilo, masky fajn, hlavné hrdinky pekne skapínajú  (hoci žiadny veľký masaker sa žiaľ nekoná) a film je zručne nakrútený. Predsa som však čakal o niečo viac. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

V angličtině je problém s překladem slova „nature“. Může to znamenat příroda, podstata, přirozenost, základní vlastnost, povaha, charakter nebo nátura (člověka). Pokud jde o postavy, přijde mi jejich nátura spíše prdlá než temná. Temná je zde spíše ta příroda. Několik žen se rozhodne řešit své psychické/životní problémy společným výletem do přírody (v rámci terapeutické skupiny a pod dohledem terapeutky). Není to zas až tak špatný nápad, protože divoká příroda je schopná posloužit jako projekční plátno, kam lidské nevědomí může v plné síle promítnout své obsahy, které se v reálu projevují dost banálně. Škrtil nějakou ženu manžel nebo jí chcípnul pes? Hurá s problémem za psycholožkou! Západní mentalita je zvláštní v tom, že se lidé pořád touží někam posouvat. Zdá se, že to platí hlavně o ženách, do nichž nikdo nic nezasouvá, a analogicky asi též o mužích, kteří nemají, kam by zasunuli. Tento názor ostatně probleskne i ve filmu. Najdou se zde i dobré scény. Třeba jak jedna ženská čurá vestoje do květu rostliny ve tvaru kornoutu, zatímco druhá ji hlídá a v ruce drží sprej proti medvědům. Kolem 50. minuty začne děj získávat na dramatičnosti, protože se do něj vloží genius loci. Jak to dopadne? Terapie přírodou je docela účinná, ale má tu nevýhodu, že ji někteří pacienti nemusí přežít. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natočené takmer výlučne s praktickými efektmi a skutočnými kaskadérskymi kúskami. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo na jeseň 2021 v blízkosti ľadovej jaskyne Canyon Creek v Kananaskis, západne od Calgary v Kanade. (Arsenal83)
  • Film obsahuje aj vôbec prvú filmovú hudbu, ktorú zložila uznávaná kanadská a metis art-rocková skupina Ghostkeeper. (Arsenal83)

Reklama

Reklama