Reklama

Reklama

Dark Nature

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh terapeutické skupiny, která je nucena čelit monstrům své minulosti, když izolovaný víkendový pobyt prověří jejich emocionální odolnost a schopnost přežít. (JasonCZ)

Recenze (20)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nedávalo příliš smyslu. Je několik možných vysvětlení: 1)Jsem už ospalý. 2)Pí rejžová svištěla při psaní scénáře i při natáčení na tripu (na jiném, než na tom s krosnou na hřbetě). 3)Pí rejžové při psaní scénáře i při natáčení hrabalo z jejích neuspokojivých vztahů s chlapy. 4)Pí rejžová moc moc chtěla spáchat moc moc originální a jinotajný horror, do kterého by šikovně zakomponovala parapsychologii i indiánskou mytologii a ve kterém se možná nechala i jemně inspirovat Lemovou Solaris, ale moc se jí to nepovedlo. Tedy abych nebyl na debutantku příliš přísný - jakž takž se povedly ženské postavy, které byly osobité a vcelku i zajímavé, pěkné byly samozřejmě i kanadské outdoorové exteriéry a celkově to mělo i docela dobrou atmošku. Jen ten smysl mi tam nějak chyběl... Ale možná moje chyba. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Už když ty krávy vyjely autem, bylo mi jasné, že to jsou nějaké amatérské herečky z komparsu. Nudný film o skupině psychicky nevyrovnaných žen... A v lese funí dlouhovlasý chlupatý podvyživený chlap  :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka traumatizovaných hysteriek vyrazí na terapiu do prírody, no čoskoro majú pocit, že ich niekto prenasleduje a začnú mať vidiny. Takže všetko nasvedčuje tomu, že sa bude jednať o čisto psychologický horor, ktorý na mňa akosi nezaberal, našťastie sa to v druhej polovici prepne na monster survival, ktorý by sa rád priblížil k "The Descent", no žiaľ, ten je stále najmä po stránke brutality či atmosféry o niekoľko tried vyššie. Ale aspoň sa to trochu rozkrvavilo, masky fajn, hlavné hrdinky pekne skapínajú  (hoci žiadny veľký masaker sa žiaľ nekoná) a film je zručne nakrútený. Predsa som však čakal o niečo viac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný survival s přesahem do monstrhororu o skupině mladých žen, co si společně s doktorkou vyšlápnou do hlubokých lesů Kanady. Je to terapeutický výlet, kde se mají zbavit svých démonů, otázkou je, zda místo toho nezískají ještě horší. Film připomíná kousky z 80. let, jen má výrazně lepší kameru - příroda je tím nejlepším na celém snímku. Monstrum má ale přidanou hodnotu, není to jen obyčejný predátor, umí totiž vytáhnout z děveček jejich nejhorší vzpomínky a pěkně jim je naservírovat. Jsem rád, že je nehrály vyumělkované blond silikonky, na které by se sice hezky dívalo, jenže v dnešním filmu by z toho udělaly parodii. Dojde i na krev, škoda, že masomlejn si nechala kamera pro sebe. Scény s jeskyní byly napínavé, ne že ne, a kdo má rád turistické dokumenty, bude také spokojen. Nic pro náročného diváka. Ale ruku na srdce, znalci ví, že většina kanadských filmů je divná... a s tím je třeba počítat. Jo a velmi dobrá hudba. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dark Nature nabídne pět žen, který nebyly ani hezký a ani sympatický. Minimum atmosféry a napětí, nízkej bodycount s tím souvisí nudný vraždy(žádný gore)a monstrum(moc prostoru nedostalo) jenž se objeví až cca v 60minutě. Větší stopáž filmu je jen nudný tlachání. Akce je tu žalostně málo a když už je tak opravdu za moc nestojí. Jediný co tak na snímku můžu pochválit je příroda(výběr lokací). ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Päťkorunový ženský horor o prežití a prekonaní svojej minulosti pomocou metafor. Morálnym posolstvom je, že ak vám niekto ponúkne psychoterapiu v lese, treba sa asi najprv zamyslieť nad tým, čo to je za experta, že nemá ani na kancel a namiesto odborných kníh vám ponúkne indiánskych šamanov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických, afektovaných a traumatizovaných buchet si vyrazí léčit své mindráky lesní túrou, což má být nějaká forma terapie. Celkem záhy začnou mít halušky a také se ukáže, že je sleduje nějaká místní potvora. V zásadě je to jen o běhaní a řvaní s tím, že občas se ukáže upatlaný hipík, aby spustil další lavinu hysterčení. Smysl podobných nízkorozpočťáků mi uniká. 10% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

3 ženské jdou s průvodkyní a její kamarádkou někam do lesa kde dříve bylo nějaké rituální místo v rámci terapie . Jedné tam z toho začne hrabat pak druhé , ale pokračují dále pak jedna zmizí a ta průvodkyně ji jde hledat zmizí i ona pak zmizí ta její kamarádka zůstávají jen dvě vlezou do jeskyně kde ty dvě najdou a je  tam s nimi i mutantík co jich nahání. Ačkoliv to má 85 minut tak 50 se nic nestane těchto kopírek Pádu do tmy vyšlo bezpočet a jsou i daleko lepší než tohle. Ani kásting se nepodařil tolik zrůd v hororu najdete málokdy jedna je zmalovaná jak kurva a vypadá chvílemi jak zombie ty dvě jsou nechutné už na pohled a o té tlusté škoda i psát ani gore to nezachrání jedna uťatá hlava a kus nohy a vraždy to žádné nenabídne buď jsou ve tmě nebo mimo záběr . ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Hromada stupidních lidí hraje ve stupidním filmu. Je to děs, ale musí se nechat, že potvora a scény z jeskyně nebyly nejhorší. Viděl jsem i horší horory, takže to zase taková ztráta času nebyla. 40% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

V angličtině je problém s překladem slova „nature“. Může to znamenat příroda, podstata, přirozenost, základní vlastnost, povaha, charakter nebo nátura (člověka). Pokud jde o postavy, přijde mi jejich nátura spíše prdlá než temná. Temná je zde spíše ta příroda. Několik žen se rozhodne řešit své psychické/životní problémy společným výletem do přírody (v rámci terapeutické skupiny a pod dohledem terapeutky). Není to zas až tak špatný nápad, protože divoká příroda je schopná posloužit jako projekční plátno, kam lidské nevědomí může v plné síle promítnout své obsahy, které se v reálu projevují dost banálně. Škrtil nějakou ženu manžel nebo jí chcípnul pes? Hurá s problémem za psycholožkou! Západní mentalita je zvláštní v tom, že se lidé pořád touží někam posouvat. Zdá se, že to platí hlavně o ženách, do nichž nikdo nic nezasouvá, a analogicky asi též o mužích, kteří nemají, kam by zasunuli. Tento názor ostatně probleskne i ve filmu. Najdou se zde i dobré scény. Třeba jak jedna ženská čurá vestoje do květu rostliny ve tvaru kornoutu, zatímco druhá ji hlídá a v ruce drží sprej proti medvědům. Kolem 50. minuty začne děj získávat na dramatičnosti, protože se do něj vloží genius loci. Jak to dopadne? Terapie přírodou je docela účinná, ale má tu nevýhodu, že ji někteří pacienti nemusí přežít. ()

bobstock

všechny recenze uživatele

Klasická nízkorozpočtová žánrovka o ženské skupině traumatizovaných, které si zajedou na léčbu do lesa s bubákem. Trochu jak přes kopírák a o level níže jak mnou obdivovaný The Ritual, který doporučuji místo tohoto. 40% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Pekná príroda, celkom fajn príšera a pomerne dobre nakrútené. To je asi všetko kladné na tomto filme. Skupina dievčat ide do lesa (sympatické nie sú ale že vôbec), tam sa hodiny prechádzajú, vykecávajú a bohužiaľ, herečky to teda nie sú najlepšie. Niečo ich sleduje z lesa, a postupne si vylievajú  srdiečko. Potom za minútu 2 umrú ( vidno nie je nič), následne o 5 minút umrie tretia ( to isté), no a nasleduje finále. To je také, nijaké. Príšera vyzerá naozaj dobre, len je tak Žalostne málo a zle využité až to bolí. Ako tu kolega hovoril, pozrite si radšej znova Pád do tmy, kľudne aj 2 krát za sebou...Bude to zábavnejšie ako toto. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak si kamarádi natočili film. Levná produkce pohřbila monster film, který by si zasloužil lepší zpracování. Neherečky byly otravné a psycho manžel se zapalovačem taky..... Monstrum mi připomínalo ty obludy, co vykopávali skřeti v Pánu prstenovi. A to je asi nejlepší věc na filmu, sice není moc vidět (kamera je divoká), ale scény v jeskyni jsou nepříjemné a děsivé... ()

misbos odpad!

všechny recenze uživatele

"... nechápu...sem to udělala stejně jako ten Rituál... tak proč to nejde..." - aneb - jak říkal fyzikář na gymplu, když někdo u tabule pohořel: "To nestačí."... ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Snáď najviac frustrujúce je, že film len ťažko spája životy a traumy postáv, ktoré chce vykresliť, s terorom, ktorému čelia v lese, pričom veľa otázok necháva nezodpovedaných. Herecké výkony sú celkom solídne. Film celkom slušne zachytáva aký strašidelný môže byť výlet do kanadských hôr s partiou cudzincov. Dark Nature s blížiacim sa koncom stráca pôvab a upadá do smiešnosti, pričom je tiež trocha nudný. Scenár bol predvídateľný bez dostatočného napätia a zábavy. 😕☹🙁 ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Skupina připitomělých bab chodí po lese a vykecává se ze svých mindráků. Možná jsou i na houbičkách, bo to celé působí nejen debilně, amatérsky, ale také psychedelicky jeble. Jak to dopadlo nevím, za půlkou jsem to vypnul, dívat se na to nedalo ani s masivním přeskakováním. ⬇️ 1% ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Do tej polky filmu sa to ešte ako tak dalo pozrieť, ženské sú hnusné, chovajú sa nelogicky a svojím neherectvom kolú oči, ale tá atmosféra očakávania, kedy sa to všetko poserie bola miestami celkom fajn. Potom to už je len o hnusných ženských, ktoré robia všetko pre to, aby zdochli, čo najskôr a pokial možno mimo kameru, aby sa divák nedajbože neposral z trochy kečupu v závere. Ten olezlý trapák, čo ich tam mal akože killovať bol akurát tak pekne na smiech, kokotko. Kanaďania nech ostanú radšej pri hokeji. ()

Charvy.666 

všechny recenze uživatele

Do poslední půl hodiny jsem byl přesvědčen že udělím dvě hvězdy. Závěrečných 30 minut film trochu zvedl ale to je strašně málo, když se hodinu nudíte pozorováním nesympatických děvčat z níž má jedna navíc nejhorší oční stíny v dějinách kinematografie... Když film vynecháte, o nic nepřijdete. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře natočený kanadský horůrek. Tábornice jsou sice všechny nesympatické, ale nijak extra mě to tady ne*ralo. Nesmyslů je málo a masky jsou skvělé. Gore je sice míň, ale vypadá fajn. Na nedělní nůďo ideální. ()

exe. odpad!

všechny recenze uživatele

Pohyb na čerstvom vzduchu a hlavne v prírode môže pomôcť a uvoľniť od deprimujúcich myšlienok a pomáha prísť na lepšie a pozitívnejšie myslenie a cítenie vo forme terapie, a to by som po dopozeraní Dark (kľudne by tam mohlo byť Trash) Nature nutne potreboval. Prostredie, čiže príroda je celkom pekne zachytená, ale keď v nej vidíte päticu otrasných dievčat, ktoré pôsobili ako komparzné upratovačky v nízkorozpočtových céčkových filmov s otrasnými ksichtami, na ktoré sa nedalo pozerať, tak čaro bolo rýchlo preč a jediné, čo by tomu pomohlo, by bol igelit na hlavách všetkých zúčastnených "herečiek". Na bode mrazu stoja tak isto aj dialógy, ktoré sú zbytočne natiahnuté, nezaujímavé, kde sa skoro furt melie o tom istom a kto by hľadal napätie, bude si musieť počkať skoro hodinu a rozhovory nesympatických protagonistiek doslova pretrpieť ako soľ v čerstvo otvorenej rane. Po hodine dostanete niečo, čo sa dá nazvať kľudne aj ako thriller pre začiatočníkov, skoro žiadne známky napätia a pojem horor sa vytratil ako otec, ktorý išiel po mlieko. Snímku teda zostávali ešte dve možnosti, ktoré by ho mohli aspoň trochu zachrániť. Spoliehal som na gore, ktoré by takémuto filmu dokázalo dosť pomôcť, ale aj to nie je dotiahnuté, za celý ten čas dostanete len odťatý kus nohy a odseknutú hlavu, ostatné vraždy sú mimo záber a nízky body count len na sklamaní pridáva. Zostávalo len spoliehať na poslednú možnosť, ktorou bolo monštrum, to by sa dalo celkom dobre rozvinúť, ale kvôli slimačiemu tempu na to nie je čas ani priestor a pokiaľ ste čakali niečo ako Hatchet, tak vo finálnom výsledku dostanete skôr špinavého Matoviča s anorexiou. ()

Reklama

Reklama