Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Jak se můžou hodiny fyziky stát tak zábavnými? Jednoduše, stačí mít profesorku, která vám tento krásný francouzský animovaný seriál občas pustí, když je před víkendem, prázdninami nebo svátkem. Skvělá zábava jak pro malé, tak pro starší diváky, každý si z toho odnese něco. Já si pokaždé odnáším mnoho nových poznatků a myšlenku, jak to museli mít ti vědci dříve i dnes těžké, často byli odmítnuti, žili v chudobě a neustálém nátlaku vyšší společnosti nebo církve. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sérii "Byl jednou jeden..." hodnotím ve všech případech stejně, to proto, že takovýto druh vzdělávání je mi blízký, krom toho mě to jako malého bavilo a hodně jsem se toho dověděl (v živé paměti mám např. čtvrtý díl o měření času). Tento seriál se zaměřuje na zajímavé vynálezy a historické postavy, a dělá to podle mě dobře. Kéž by se takové věci navrátily na televizní obrazovky. ()

anli 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí francouzský animovaný seriál "Byl jednou jeden....",tentokrát na téma vynález.Takže mapuje poučnou a zábavnou formou historii důležitých vynálezů a nutno říct,že se mu to opět skvěle daří,i když už to není tak zábavné,jako jeho starší bratříčci.Tentokrát je větší důraz kladen na naučnou hodnotu a ta je tu vskutku velmi vysoká a zajímavě zpracovaná.Jasná a povinná podívaná pro děti(a spoustu dospělých),aby viděli,jak vynálezci měnili naše životy a jak díky nim dnes žijem.Takže ač jsem nic nevynalezl,zvolávám"Heuréka"a dávám 90%. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj šálek cappuccina! Jeden vědec vedle druhého. Ne že by uškodilo si přečíst jejich životopisy, díla, skripty a nahlédnout do jejich velkolepých mozků, ale tato forma je přijatelná i pro děti. To bych nebyla já, abych nevypíchla díl 15. Darwin a evoluce (nevím proč je v obsahu dvakrát za sebou "a" zrovna u něj, snad to nebude nějaká konspirace). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama