Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Dnes již patří do zlatého fondu České televize. Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě… Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka. Teď už ale pojďme nahlédnout společně do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni… (Česká televize)

(více)

Recenze (262)

otík 

všechny recenze uživatele

Známá televizní pohádka obsahuje tyto písně: Dělání, Statistika, Kdyby se v komnatách, Jestli to nebude láska, Hlupáku, najdu tě, Není to příjemné pomyšlení. Slušně uvalená televizní pohádka ve studiových kulisách, kterou z průměru povyšují dvě super známé písničky a především Vladimír Menšík v roli jemu tolik typickému moudrému králi. Jinak herecké výkony totálně amatérské, děj v podstatě nulový a zbylé písničky také nic velký zázrak nejsou. Slabé čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, bez těch písniček by to byla prostě jen obyčejná televizní povídka. Svěrák a Uhlíř tomu však dali něco nového, takový náboj, že je to jedna z pohádek, kterou si z dětství pamatuji, i když je pravda, že jen díky těm písním. Vlastně jsem ani nevěděl, že se ta pohádka takhle jmenovala... ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Roman Skamene jako PR manažer draka šestnáctihlavce - nářez! Jinak tak trochu mravokárné nůďo typu zpívej, směj se, pracuj, než Tě sežere drak, a běda jak ne - na to já nikdy úplně nebyl. Andrlová se tu celou dobu tváří jak po kolonoskopii a nezachrání to ani osvědčené pohádkové prostestsongy dvojice Svěrák/Uhlíř, byť oslavují natolik nosná témata jako jsou pracovní terapie či statistická analýza dat. Avšak neodolatelně dementní konferenciér "Mireček" Vlastimila Bedrny je k zulíbání, o tom žádná! ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

velice úsporná pohádka. Menšík celou dobu pobíhá v noční košili a snaží se to maskovat královským pláštěm, chudina je oblečená v bílých montérkách, případně riflích. Přesto je na královském dvoře fůra zbytečné stafáže, včetně čaroděje, pseudoakrobatů a strážného Hérakla(!!!), celou dobu stojícího nehnutě u dveří s hrncem na hlavě. Zápletka je taky hodně vachrlatá, ale co chtít od Jirky Chalupy, že. Honzovi stačí ke získání princezny pouze společný duet, výtka, že princezna zpívá falešně a pár ne příliš přesvědčivých slov o tom, že kdyby to teda bylo nutné, tak klidně na draka půjde. Ale je fakt, že svou nezaměstnanost vyřešil tím nejvýhodnějším způsobem, a to doživotně. Ale nepopírám, že v dětství se mi ta pohádka docela líbila, patrně vinou celkem zdařilých Uhlířovo-Svěrákových písní. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Hvězdička je za občasnou chytlavou písničku, kterou ovšem zrovna nezpíval antizpěvák, antiherec a antimilenec Čenský, který opravdu netuším, jak se do této pohádky mohl dostat. Jak se do jakékoliv pohádky mohl dostat. Andrlová se mi tu taky nezdála. Celé to zachraňuje zase Menšík a hudba úžasného Uhlíře. Jinak je to taková (ne)pohádka o tom, jak hloupý Honza zachrání princeznu. Ovšem v "moderním" a "originálním" pojetí. Pardon, ale Čenský a Andrlová to naprosto zabili. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1990 v režii Petra Obdržálka i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)
  • Zedníci z písničky „Hlupáku najdu tě“ byli ve skutečnosti členové začínajícího tanečního souboru UNO. (Krocka)
  • V titulcích je chybně uvedené jméno herce, který ztvárnil pana rádce. Uvedeno je Josef Čáp místo Bohuslava Čápa. (ČSFD)

Reklama

Reklama