Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film poodkrývá tajemství roztroušená po New York City, od střešních bytů na Páté avenue až po temná zákoutí Queens. Podezřelé motivy a očekávání jsou postaveny na hlavu, když nic není takové, jak se na první pohled zdá. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, slušné krimidrama s pomalým vyprávěním o několika postavách podvodníků, kteří jen zdánlivě spolu nemají nic společného.. A pak, pak se kruh uzavře. Konec je super, i když mě moc nepřekvapil.. Jinak nečekejte krvák, nebo nějakou vyvražďovačku, je to psychologické drama s výborným obsazením, kde jde o balík peněz a možná i o něco víc...80% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Film na styl Podfukářů a partičce lidí, kteří okrádají druhý a nakonec se okrádají sami navzájem. Dost dobře natočený a rozdělený do pěti kapitol. V každé kapitole se seznámíte blíž s jednou postavou a přitom to celkově zapadá do příběhu, i když se ostatní postavy v té kapitole třeba ani neukážou. Nakonec to do sebe pěkně všechno zapadne. Fakt slušný - 65%. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Vždy sa teším, že midbudget ešte úplne neumrel a je to aj vďaka Applu, ktorý má od roku 2018 kontrakt s arthousovým A24, v rámci ktorého sa zrodil aj Sharper. Jeho príbeh začína pozvoľna priam romantickou idylkou, ale plynule anachronicky prerastá do Grooming: The Movie, kde si každý podvodník trpezlivo pestuje svoju obeť. Natočené to je s precíznosťou Davida Mameta a mal som v úmysle pôvodne spomenúť aj to, že sa s tým tvorcovia zvládli vyhrať aj bez lákadla v podobe full-mesh premetov, kde stihne ísť úplne každý po každom. Záver to ale taktrochu poprel, hoci scenár v podstate ani nemal kam inam vyústiť. Veľmi príjemný a dobre obsadený počin (Julianne Moore je aj v šesťdesiatke sexy redheadka) a áno, A24 má ešte stále dobrý nos na indie kúsky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přechcávačka, která se tváří chytřeji, než ve skutečnosti je. Vše začne jak standardní romance a dospěje do konce, který připomene jednu filmovou klasiku podvodnických filmů. Bohužel divák už po první třetině pochopí tvůrčí záměr, který je celý postaven na tom, že někdo podvádí aby byl nakonec podveden větším podvodníkem. To překvapí poprvé ale napopáté už to spíše otravuje, stejně jako negradující tempo. Neurazí, nenadchne, vyšumí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pocitově je to asi spíš na tři hvězdy (protože se mi to záhy vykouří z hlavy), ale prostě ten příběh neměl úplně nepevné švy. A jednoduše si dokázal díky několika slušným zvratům udržet náskok před svými diváky. Startujeme u knihovníka, který se zakouká do půvabné studentky. Brzy jsou z nich dvě hrdličky a rozjíždí se příjemná newyorská romance. Vážně jde o thriller/drama? Jde. Protože jemu ono knihkupectví patří, a když se její bratr dostane do finančních potíží, vyjde najevo, že 350 tisíc dolarů pro něj nepředstavuje problém. A protože ona není tak úplně postgraduální studentkou. Přitom je to teprve začátek, postav, které se zdají být někým, bude přibývat. Takže se na scéně záhy objeví empatická a milá zlatokopka Julianne Moore nebo charismatický manipulátor Sebastian Stan (úchvatně neurvalý v sérii Pam & Tommy) s pokerovým výrazem a jasně nalajnovanými plány. Některým fandíte, jiným méně (za mě třeba zhrzený synek miliardáře), nicméně nějaký ten podvod má v rukávu nakonec každý. Kachní žaludek má zelenou. Finále už to má s pravděpodobností hodně nahnuté, ale dá se to tvůrcům odpustit. Určitě bych uvítal víc opravdu silných zapamatovatelných scén, ale přesto jde o elegantní kus, který divákovu inteligenci neuráží. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), v mestskej štvrti Long Island City, od 13. septembra 2021. (Arsenal83)
  • Speváčkou na párty scéne je držiteľka ceny Grammy Samara Joy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama