Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti manželky najde detektiv útěchu v umělé ženě, která vypadá úplně jako ona. Záhadný gang ale chce jeho novou společnici využít na něco úplně jiného. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

choze 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to být chytrou paranoidní sci-fárnou s překvapivými zvraty, ale k tomu chyběl schopnější scenárista, režisér a vyšší rozpočet. Na scénáři je vidět snaha, ale chybí mu sofistikovanost, stejně jako nevýrazné režii, která asi hlavně maskovala nuzný rozpočet. Body za to, že to sice vypadá levně, ale netahá to za oči mizernými triky jako nějaká céčková srágora. A nenechte se zmást plakátem, na kterém Meyers mává pistolí - ve filmu ji sice celou dobu nosí a občas i někoho odpráskne, ale akční to fakt není. Zkuste radši Ex Machina, Westworld nebo epizodu Přijdu hned z Black Mirror. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Konfrontace člověka s umělou inteligencí v lidském těle...tzn. se sofistikovanými androidy, kteří jsou často používáni jako méně problematická náhražka člověka, je mým oblíbeným sci-fi námětem. A protože jsem velmi ovlivněný knihami I. Asimova, jsem v tomto ohledu dost kritický vůči filmovým i seriálovým adaptacím. Přesto jsem si velmi užil oba Blade Runnery, skvělé seriály Westworld, Humans i ruskou odpověď Lepší než my. Tyto kousky nejenže nasadily laťku dost vysoko, ale dle mého názoru prozkoumaly téma opravdu zevrubně. Wifelike v tomto kontextu zaostává; obsahově by možná stačil na jednu z epizod Black mirror, ale na celovečerák nemá náboj, ani nápady. Je to utahané a překvapivě nezáživné. Navíc tématicky zastaralé. Takový Ghost in the shell je skoro třicet let starý animák a stále působí jako moderní sci-fi. Takže nebýt výstavního těla E. Kampouris a jejího sexy ztvárnění umělé manželky, dost bych se nudil. A jde to především na vrub nedynamické režie Birda. Díky ní působí Wifelike i přes slušnou výpravu polobéčkově. Dalo se to čekat už z recenzí...co už, ukojení mé zvědavosti mě stálo 105 min. života. Ale už jsem umíral u horších filmů. Kdyby hrál lovce jiný herec než Meyers, možná bych dal slabé tři. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malé indie scifíčka treba podporovať, ak ste fanúšikmi žánru. Len je škoda, že Wifelike pôsobí skôr televízne než indie. Okrem spomínaných inšpiračných zdrojov by som ešte spomenul Total Recall. Je zrejmé, že podobný námet by vystačil na hodinku v takom Black Mirror, tých 105 minút je zbytočných. Filmu dominuje architektúra a dizajn úžasného funkcionalistického baráku, na druhú stranu ale všetky ostatné prostredia tak pôsobia veľmi fádne, až béčkovo. Rozuzlenie a aj samotná otvorená pointa potešia, je fajn, že tvorcovia nešli po tom najprvoplánovejšom riešení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že sa to bude zaoberať hlavne morálnymi a filozofickými aspektami sveta v ktorom muži majú za manželky/sexuálne slúžky, sexi robotky. Ale namiesto toho sa to dlho tvári ako niečo v čom pôjde o globálny boj proti teroristom, aby sa to nakoniec zvrhlo v obyčajnú pomstu. Ani jedno dvakrát dobre nefunguje a skôr to pôsobí prekombinovane. Hlavným plusom okrem solídnej technickej stránky sú sexuálne scény so sexi robotkou Elenou Kampourisovou. Celkovo ok volovina na jedno pozretie. 5/10. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Film měl nějaký ten nápad, natočeno a zahráno to bylo slušně, i ta gumová holka byla uvěřitelná. Na druhou stranu se to hodně vleklo, toho vykecávání a muckání bylo trochu moc, děje málo a vyústění příběhu bylo očekávatelné skoro od začátku. Ale ano, s častějším přetáčením to šlo dívat. A jaké z toho plyne ponaučení? Můžete si vybrat podle svých preferencí něco od "Chlapi jsou hajzli, lžou a ojedou všechno, co se hýbe" po "Když se produkt obnovuje do továrního nastavení, má se to udělat pořádně". (42%) ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama