Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2022) / Musím začať starým, na Netflix celkom dobré. Ako vždy všetko je to také instantné, bez skutočného napätia, príbeh obstojný, herci dostačujúci. Taký, zvláštne povedané, nedeľný thriller k žehleniu. Čo celkom funguje je pochmúrna, upršaná atmosféra ostrova. Inak neviem, či z dlhodobého hľadiska to bude Netflixu stačiť produkovať takéto nevýrazné kúsky. (6/10) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film bohužiaľ není moc dobrý, napriek tomu, že začiatok je veľmi zaujímavý. Ale za všetkým nehľadajte nič iné ako scenár, ktorý je úprimne povedané dosť slabý. Nielenže sa dejú veci, ktoré jednoducho nedávajú zmysel, ale čo je najhoršie, nikdy niet pochýb ako sa príbeh nakoniec vyvinie. Ale zas musím pochváliť vonkajšiu scenériu, ktorá je úžasná. Škoda, že zvyšok produkcie nie je na rovnakej úrovni. 5/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám nic proti nyní poměrně populárnímu subžánru akčních filmů, které chtějí mít v hlavní roli někoho do koho byste neřekli že na to má a i Allison Janney bych klidně drsňačku věřil - sice méně než Odenkirkovi, ale o něco více než Else Pataky - jenže to by jí nesměl scénář házet klacky pod nohy. Zpočátku vypadá Lou celkem slušně a dokonce se jí daří budovat atmosféru survivalu umocněného bouří, jenže postupem času ustupuje nejen bouře, ale i logika, zábavnost a divákova chuť to celé dokoukat. Zvrat zhruba ve třech čtvrtinách filmu sem sice úplně nečekal, nicméně nijak mě nešokoval a kdyby na něj nedošlo nic zásadního by se nestalo...45% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slabsie dvojhviezdie za snahu reziserky, "nenasilnu" pritomnost psika a vykon 62-rocnej Allison Janney. Pred nou, klobuk dolu. Taktiez pocasicko bolo zobrazene aspon tak, aby nebolo az tak vidiet, ako na hercov striekaju vodu. :) Inak to bolo prostoduche predvidatelne B-cko. Z toho usudzujem, ze pri tvorbe Westworldu "hlas logiky" a celkovu liniu drzal skor Nolan. Cim nechcem vobec povedat, ze Foerster nebola plodnym prinosom v ramci ich spoluprace. Usudzujem to len na zaklade tohoto jej druheho filmu. Ten prvy, Underworld, som videl tiez. Jednohubka, ktora s prizmurenymi ocami obcas pripomenie prveho Ramba v starsom zenskom vydani. :) Viem, ruham sa. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od tohoto projektu se asi nedalo očekávat nic světoborného. Ale i přes to vše jsem doufal v trochu lépe zvládnutou podívanou. Líbilo se mi zasazení do opravdové přírody amerického venkova, žádné odpudivé CGI, za to jednoznačně palec hore. Jinak z hlediska hereckých výkonů rozhodně pochvala směřuje za Allison Janney, ten její bad-ass charakter film držel ještě v průměrných kolejích. Co ale filmu odpustit nemohu, to je ta příběhová linka. Chvílemi se to snaží šokovat, ale řeknu to na rovinu....Ono to neoplývá žádným arzenálem, který by mohl šokovat. Zápletka je ukrutně prostoduchá. A nějaká větší katarze se na konci bohužel neodehraje, s tím jednoduše nepočítejte. Aspoň to v polovině stopáže nabídne slušnou kontaktní bitku, kde se krví a poctivou choreografií nešetří. Ale i tak docela bída. Zapomenutelná jednohubka. Za mě 5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Lou (Allison Janney) a Hannah (Jurnee Smollett) přejdou řeku po částečně visutém laně s dřevěnými schůdky, když Lou a poté Hannah ztratí rovnováhu, spadnou a sklouznou po bahnitém náspu. Později jdou až na břeh vody a ani jeden z nich nemá na džínách, bundách, botách ani ve vlasech bláto, přestože Lou do něj dopadne obličejem dolů. (Johnny.ARN)
  • Ačkoli se děj filmu odehrává na ostrově Orcas (největší z ostrovů San Juan ve státě Washington), ve skutečnosti se natáčel na ostrově Ucluelet na jižním pobřeží ostrova Vancouver (Kanada). (Johnny.ARN)
  • Kamna, na kterých se vařila polévka v první chatě nohsledů, nebyla v polovině 80. let komerčně dostupná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama