Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu za barbara, ale mě snímek Lou vcelku bavil. Pochopitelně je nutné přihlédnout k tomu, že se jedná o levný akčňák televizního ražení, s těžce tuctovým příběhem, absolutně bez nějakých větších ambicí. Největším tahounem je především Allison Janney, která mi sice zpočátku moc nesedla, postupem času si ale získala mé sympatie. Ostatní herci neurazí, záporaci jsou spíše průměrní. Po technické stránce je film poměrně slušně zpracován, kéž by tohle byl standard všech akčních filmů. Nejvíc se mi však líbila deštěm promáčená příroda, která utvářela příjemné napětí a atmosféru. Ta se fakt povedla vytěžit na maximum. Zpočátku jsem tomu moc nevěřil, ale stará Lou mě příjemně překvapila. Nenudil jsem se, stopáž je tak akorát dlouhá, za mě dobře udělaný průměrný akčňák. 6/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Netflixovská verze Revenanta aneb to co zde ta babka přežije by nepřežil ani Leo do žánru bych místo mysteriózního dopsal fantasy nebo sci-fi  . Chlápek unese svojí bývalé  děcko a ta ho s jakousi babkou hledá. Zhruba hodina je v pohodě , když pominete takové stupidity jako stopy na mokrém povrchu nebo to, že dvě postavy spadnou z visutého mostu a jedné se nestane vůbec nic zatímco druhá si jen vymkne rameno a pak to jde do háje. Mimochodem  tahle babka má později zaseklou sekyrku v rameni , ale je s tím úplně v klidu dokonce se s tím i vyspí aniž by jí to vadilo to, že chlapa s výcvikem z cia domlátí ženská bez výcviku radši ani nevzpomínám. Abych jen nekritizoval Netflix tam nenarval žádné homosexuály , lesby, transsexuály, transgerdery,  postižené, chlapy s nalakovanými nehtama  atd. což je u něj zázrak. 40 procent ()

Reklama

JM87 

všechny recenze uživatele

Je hodně filmů, kde je hlavní akční / badass hrdinkou ženská. Ale málo těch, kde je to stará zešedlá pořádně nasráná šedesátnice. Ta celej film zvedá hodně nahoru a v jistým směru mi připomněla Sáru Connorovou z Dark Fate. Film bohužel občas trpí na nudu, ale opravdu si nezaslouží 55% jako je na CSFD. Za mě si dejte, super Drama / Thriller. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Lou je skvělým sirovým thrillerem natáčeném v nádherném prostředí s použitím luxusní kamery. Samotná zápletka mi přišla zajímavá a herci uvěřitelní. Sice mě až zarazilo, jak může už Allison Janney vypadat staře a vyzobaně, ale to drsňáctví jsem jí věřil. Co mi však hodně chybělo, byly bojové scény. Pořádné byly snad jen dvě a jedna z nich stála opravdu zato (chatka). Jinak si Lou mile rád zařadím mez své oblíbené akční filmy s ženskými postavami, u kterých chybí představivost ve vymyšlení názvu a nazve se jménem hlavní hrdinky. :-D ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám nic proti nyní poměrně populárnímu subžánru akčních filmů, které chtějí mít v hlavní roli někoho do koho byste neřekli že na to má a i Allison Janney bych klidně drsňačku věřil - sice méně než Odenkirkovi, ale o něco více než Else Pataky - jenže to by jí nesměl scénář házet klacky pod nohy. Zpočátku vypadá Lou celkem slušně a dokonce se jí daří budovat atmosféru survivalu umocněného bouří, jenže postupem času ustupuje nejen bouře, ale i logika, zábavnost a divákova chuť to celé dokoukat. Zvrat zhruba ve třech čtvrtinách filmu sem sice úplně nečekal, nicméně nijak mě nešokoval a kdyby na něj nedošlo nic zásadního by se nestalo...45% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Během prvních pěti minut filmu se ozve strašidelné ptačí volání. Je to křikloun Piha, který by se v této oblasti nikdy nevyskytoval. Jeho areálem jsou především amazonské deštné pralesy ve Střední a Jižní Americe, je to pták džungle. (Johnny.ARN)
  • Ačkoli se děj filmu odehrává na ostrově Orcas (největší z ostrovů San Juan ve státě Washington), ve skutečnosti se natáčel na ostrově Ucluelet na jižním pobřeží ostrova Vancouver (Kanada). (Johnny.ARN)
  • Únosci mají na hlavě noční vidění, které je sice v roce 1986 možné, ale velmi vzácné, a bylo by obtížné jej získat. Do poloviny osmdesátých let se jich moc nevyrábělo. Zobrazený model je verze PVS-7, která se vyráběla až v 90. letech. Ačkoli sdílí název modelu, PVS-7A, který existoval od roku 1982, vypadal zcela jinak, měl mnohem větší objektiv, jiné spínače, jiné baterie a bateriové pouzdro atd. Vyobrazené „brýle“ (ve skutečnosti „dvouoké“ noční pozorovací přístroje neboli NOD) v té době neexistovaly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama