Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Příběh je prvoplánový. Jako kdyby se tvůrci nejdřív ze všeho dohodli na bodu B, a potom začali od bodu A. Samotný průběh je proto nucený a nedůvěryhodný - v podstatě se všichni spiknou proti protagonistovi a přestanou respektovat jeho názor a jeho osobní hranice. Bill Murray hraje spíš svoji typickou extrovertní improvizaci, než neurotika ochromeného úzkostí. Ve výsledku to ale není takový problém - nakonec je to docela fajn nápaditý a osobitý film. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý film s málo známým řežisérem a málo známými herci... až na Billa Murrayho. Je to opět on, který je těžištěm filmu, podobně jako v Na Hromnice o den více, a tuto úlohu zvládá perfektně. Někomu možná tento typ komedie nemusí sedět, protože balancuje na hranici trapnosti (za to hvězdička dolů), scénář by také zvládl menší vylepšení, ale celkový dojem je dobrý. Nemůžu opomenout ani Richarda Dreyfusse, který zahrál ve filmu perfektního cholerika :-) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentní komedie se skvělou ústřední dvojicí Murray-Dreyfuss. Kdo z nich je ve skutečnosti blázen? Škoda že prostředek filmu je trochu nemastný, avšak první půlka a samotný závěr to bohatě vynahradí. Není to film, u kterého byste se smíchy váleli po zemi, ale je to taková hezká oddechovka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tento typ Boba, velmi invazivního závisláka s dobrosrdečnou tváří Billa Murraye, by přivedl na práh šílenství i mě. Scénárista sice vývoj i odvoj obou postav dost přepísknul a ke konci se nechal zbytečně unést, ale nijak moc to nevadí. Jde o neškodnou komedii, která baví. A o to jde. PS: Kromě standardně dobrých herců, musím pochválit i dabing. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bill Murray sa v 80. rokoch nemal dobre. Chcel nakrúcať vážne filmy, ale publikum ho bolo schopné rešpektovať iba v "blbej komédii". Toho dôkazom je krach jeho vysnenej drámy NA OSTRIE NOŽA. Rešpektovaným „serióznym“ dramatickým hercom sa mu podarilo až v 21. storočí (STRATENÉ V PREKLADE, ŽIVOT POD VODOU). Dovtedy (hlavne v 80. rokoch) bol, či sa mu to páčilo alebo nepáčilo, komediálnou hviezdou (CADDYSHACK, KROTITELIA DUCHOV 1 - 2). Komédia A ČO BOB? patrí k tomu priemernejšiemu, čo na prelome 80. a 90. rokov stvoril (viď. podobne slabá komédia BESNÝ PES A GLÓRIA s De Nirom). Film sa snaží ťažiť z jednoduchých 80. rokov (nenáročný scenár, buddy dvojka), ale príliš mu to nevychádza (a kombinácia s Dreyfussom je bizarná). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty je jen o deset let starší než její filmová dcera Kathryn Erbe. (Karlos80)
  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)
  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)

Reklama

Reklama