Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Renfield 

všechny recenze uživatele

To, že Kevin Williamson zavzpomínal na časy Vřískotu, je zřejmé hned v úvodu. Už tady to vrah nemá jednoduché, už tady ho to bude bolet. Naštěstí to nepůsobí jako vykrádání sebe sama, Sick je jinde, má dobré z minulosti, jinak ale vypadá dnešně, přičemž své udělá i relativně zajímavá pointa. Ta je vyhnaná do extrému, nejen ona působí až parodicky, což zase připomene Vřískot. Humor tu je a funguje nejen v pátek třináctého. Postavy jsou takové reálné, takže zrovna tato trojice příliš zajímavosti nepobrala, což lehce sráží seznamovací část, v té příliš není co představovat, vysvětlovat. Jenže v závěru jejich nastavení vlastně sedí a abych je neshazoval, při soubojích s vrahem zase dokáží používat mozek, vyjma několika chvil. Některé souboje nebo naháněčky působí díky kameře vyloženě akčně. K adrenalinu a zábavnosti tak není potřeba co pět minut, to další mrtvý, těch je tu velmi málo. Navíc své udělá i výborná práce se zvukem, hudbou a nakonec i ten gore. 70% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dávám jen dvě hvězdy, nebylo to vyloženě blbé. Jen mi to bylo tak nějak fuk. Nápad s karanténou v covidu dobrý, ale celá pointa byla taková vachrlatá a moc mě průběh filmu neoslovil. V půlce jsem už musel přetáčet a to není znamení úplně napínavého děje. Napětí se dostaví až v poslední čtvrtině a to je na thriller málo. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Slasher horor, kde najhorovejšie sú tie covid opatrenia, rúšky a všetky úkony, ktoré si dobre pamätáme a stále nás pri nich mrví. Ide to rovno na vec, bez zbytočných omáčok a drístov. Zo žánru to nevybočuje, viete presne, čo sa kedy udeje a dokáže vás prekvapiť len nelogickosť konania a situácií. 3 z 5 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Sick mi naplno ukázal, že subžánr SLASHER HORROR nebude úplně můj "cup of tea". Dokázal jsem si, že se mi líbí daleko víc artově orientované horory, zaměřené spíš na psychickou náročnost.  Mi vlastně u horrorů vůbec nevadí nějaký úvod, který tento film naprosto postrádá a klidně bych si dal ten film o pár minut delší, jenom abych byl zaháčkován do příběhu. Divák je do toho hozen na plný plyn a nestačí se divit, co všechno se na obrazovce odehrává. Moje filozofie souzní s tím, že pokud divák "přetrpí" někdy poněkud pomalejší rozjezd, tak si o hodně více potom váží těch děsivých pasáží. Řekl bych, že ten strach je tam potom za odměnu. Tady mi to bylo docela putna, jestli umře nějaká postava. Nedošlo k žádnému napojení na postavy. Má to na druhou stranu výborný nápad, který je divákovi odtajněn až v úplném závěru filmu. Líbila se mi práce se zvukem kdy byly v pozadí použity velice zajímavé a děsivé tóny a zvuky. Můj zážitek by byl možná více intenzivní, kdybych byl opravdu doma v karanténě a koukal se na tohle. To bych si možná opravdu rozmyslel, jestli bych porušil protiepidemická opatření. Takto je Sick jenom jakousi ozvěnou pandemie, která už tak trochu vyšuměla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Home Invasion/Slasher s Covid tématikou a první letošní příjemná vlaštovka. Příběhově jde o klasickou šablonu. Skupina přátel jde na odlehlý barák k jezeru strávit lockdown, ale tam jsou přepadení agresivním vrahem. Nejsou tu sice klasické slasher propriety ( vrah nemá cool masku, není nesmrtelný, jeho odhalení není šokující a nemá pomalou chůzi) ale má to velký nádech Vřískotu. Vrahův běh, nůž, agresivita a s oběťmi se nepáře. Po úvodních 30 minutách seznamování film nabere parádní tempo a až do konce nepoleví. Vraždy jsou nápadité i docela příjemně krvavé, oběťi i záporák tu dostávají pěkně zabrat a bolest jde na nich znát, což je velmi vítané. Řemeslně jde také o skvěle odvedenou práci, tady úplně bez výhrad ( cgi ohně na konci překvapivě super) a musím pochválit i zvrat/motivaci vraha, který je v žánru dá se říct refrešující a rozhodně nečekaný. Jediné, co mě tu vytáčelo bylo dodržování covid pravidel, ale nad tím se dá povznést, jinak jde o velmi příjemnou, zábavnou a velmi akční žánrovku, které rád přihodím hvězdu navíc. 7/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama