Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Billy Bob před necelými 20 lety ukázal, že je nejen dobrý herec ale i zkušený režisér a scénárista a vše zúročil v tomto nenápadném, komorním příběhu muže s krvavým tajemstvím a dobrým srdcem. Je to dlouhý a pomalý film ale atmosféra a herecké výkony, (nejen pana režiséra ale prakticky všech zúčastněných) donutí diváka se do filmu ponořit a vychutnat si celou jeho více než dvouhodinovou délku. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Nic než jen průhledná vykalkulovaná hra na city která od začátku směřuje k předem jasně danému konci. Je mnohem lepších fimů s podobnou tématikou které dokázali skutečně dojmout, což se o tom filmu fakt nedalo říct ani náznakem. Jediné plus má u mě že jsem ho alespoň dokoukal, jinak naprosto nic co by stálo alespoň trochu za vyzdvihnutí od předpotopní hudby, přes toporné herecké výkony až k absurdním zcela jasnému rozuzlení. 15% ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Svým zpracováním je to jeden z nejzvláštnějších filmů, co jsem zatím viděl. Těžko ho škatulkovat. Jsou tu hluchá místa, kdy jsem si říkal, že už to dál sledovat nebudu, ale nakonec jsem rád, že jsem u toho vydržel. Tak, jak jsem dřív Billyho nemusel, tak k němu v poslední době nacházím cestu, protože shledávám, že je opravdu dobrý herec. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že Billy Bob nám ukazuje, jak by mohl vypadat Forrest Gump, kdyby byl trochu větší magor. A jde mu to perfektně. On je v této roli opravdu famózní, všechna čest a klobouk dolů. Je škoda, že nemůžu dát plný počet, protože některé scény působily dost rušivě (rande s holkou, která byla nejlepším zaměstnancem měsíce v únoru) ale jiné byly až magické (hlavně rozhovory mezi samotným Bobem a Lucasem Blackem). Nicméně milovníkům "pomalých" filmů musím tohle dílko doporučit. 80 %. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vrah Karl Childers je hospitalizován od svých 12 let pro dvojnásobnou vraždu na psychiatrii. Podle zákonů ale jeho hospitalizace končí a Karl se musí adaptovat na normální život, který nikdy nepoznal. Nalézá sice práci i nové přátele, ale jeho pohled na potrestání zla se od malička nezměnil. Vynikající prvotina Billy Bob Thortona dle vlastního scénáře, ve které si úžasným způsobem zahrál i hlavní roli. O Oscara ho připravil pouze výkon Geofrey Rushe (Shine) v roli jiného "blázna" :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)

Reklama

Reklama