Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Citlivý a osobní příběh o několikanásobném vrahovi, který je po mnoha letech propuštěn z ústavu neschopen se adaptovat na normální život nejen kvůli svému mentálnímu postižení, ale také kvůli mimořádnému smyslu pro spravedlnost, kvůli kterému tenkrát vraždil. Snímek je jakousi mozaikou různých společenských problémů jako je alkoholismus, domácí násilí, nevzdělanost, týrání, buranství, ale také ohromné přátelství, soucit a porozumění. Velice specifickým způsobem a díky naprosto geniálně zahrané roli B.B.Thortona (který je rovněž autorem) podává svědectví o tom, jaký vztah může vzniknout mezi bývalým trestancem a malým chlapcem, kterého má potřebu chránit. Skvělá mimika a hlasový projev dodávají postavě Karla na věrohodnosti a během dlouhých tichých záběrů budete mít dostatek prostoru přehodnocovat žebříčky vlastních hodnot. Mimořádná věc! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Úžasně atmosférický film, který na celé 2 hodiny zcela pohltil. Člověku se Karl prostě nemůže nelíbit a nakonec je to právě on, jediný, kdo je schopen vzít věci do svých rukou. Nebudu ale prozrazovat konec, i když to k němu nenásilně celou dobu vpodstatě spěje. Toto je prostě a jednoduše film BB Thorntona. Všichni další mu jen sekundují, a tak je jeho výkon ještě o to více viditelnější. Já jsem mu to prostě věřil. Takže jasných pět a půl praček Whirlpool - značka šampionů:-). ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Časovo rozdelené do dvoch nevýrazných ale za to svojím posolstvom odlišných dejových rovín, kde si hlavný hrdina za mlada počínal vo svoj kriminálny prospech a po "vyliečení" ponecháva "šťastie" priateľskému okoliu. Človek nemusí byť psychicky zaostalý aby rozoznal dobro od zla, ale niekedy postihnutý človek musí preberať túto hlavnú iniciatívu, keďže zdravý rozum občas chradne. Smekám pred Billom, jeho umelecky dôstojne dielo plné silných emócií ma dostalo, určite kvôli ľudskému scenáru a samotnému výkonu Billa, ktorý ako postihnutý nachádza náhradu za svoju desivú a krutú minulosť u dobrých ľudí. Lenže kde je dobrota a ochota nachádza sa tu aj impulzívne zlo a faloš, kde záporné vlastnosti môžu raz za čas dobro vytlačiť na druhú koľaj. A keď to vie postihnutý postrehnúť a okolie je voči tomu bezbranné, musí bez ďalších okolkov zakročiť. I keď by ho to malo znovu stať (ne)chcenú slobodu... 90% ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

"Úžasný" zážitek, měl jsem sice co dělat, abych vydržel tak dlouho do noci, ale tenhle film budiž mi odměnou...;-)Thorntona jsem nikdy moc nemusel, nicméně" trojboj", který zde předvedl je obdivuhodný , nezapomenutelný, dechberoucí...Závěr byl sice snadno předvídatelný, ale zrovna zde si mi to zdá odpustitelné....:-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

rovnou dva klobouky dolů před BBT - jeden za úžasné herectví, druhý za skvostnou režii. jeho Karl a několikaminutové scény bez střihu mi tenhle film vryly nesmazatelně do šedé kůry mozkové a kdyby se ve filmu dělo trochu víc, šel bych s hodnocením na plný počet... ale chtít ještě třetí klobouk za scénář už by bylo prostě trochu moc. nicméně věřím, že se ke mně tenhle bumerang ještě někdy v budoucnu vrátí a třeba ho docením úplně. prozatím 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)

Reklama

Reklama