Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Happens 

všechny recenze uživatele

Billyho jsem prakticky nepoznal, dokonalá proměna, famózní nastudování materiálů, neskutečný herecký počin, uvěřitelně odkrývá svět spíše méně inteligentního jedince, který umí řešit problémy vraždou. Naučil se v mládí jistý vzorec a po stráveném životě v léčebně se stereotypním během se dostane na svobodu, kde neustojí vztahy ve společnosti, despotická jednání. No a řeší vše po svém. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si teda nechám líbit. Jen kdyby byl takový každý film. Před nějakým měsícem, jsem ani nevěděl, že něco jako Smrtící bumerang vůbec existuje, teď mohu konstatovat, že je to opravdu dechberoucí zážitek. Stejně jako u O myších a lidech to zde táhla hlavní postava v zásadě sama. Již v prvním záběru jsem věděl, že Billy Bob Thornton předvede famózní výkon, z kterého budu mít otevřenou pusou ještě dlouho po konci. Divím se, že nevyhrál Oskara, protože si to bezesporu zasloužil. Trvalo sice nějakou chvíli, než se film rozjel, ale vůbec mi to nevadilo. Atmosféra zde byla na úrovni, každým okamžikem gradovala výš a výš a já coby divák věděl, že to může skončit jenom jedním způsobem, a to katastrofou. Abych nechválil jen Thorntona, tak Dwight Yoakam zahrál roli slizkého agresora výtečně. Také minirole Roberta Duvalla měla něco do sebe. Konec byl skvělý. Já už ani nevím, co psát dál. Shrnu to asi takovým způsobem: Kdo film ještě neviděl, tak ať to ihned napraví. Nebudete litovat, že jste tomu věnovali svůj čas. Za mě dávám 91 % ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ano, prostě one BILLY show. Mám pro něj slabost, ikdyž jsem ho do první herecké ligy neřadil. Ovšem po shlédnutí tohoto dílka ( a žel zatím pouze jednou ) jsem s potěšením musel změnit názor. Škoda slov, to se musí vidět. A když k tomu přičtu, že se takhle sám zrežíroval, musim smeknout klobouček. Specielně tahle hláška mě velmi zaujala: Someone calls it HELL, but I call it HADES. hmmm mmm hmm ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Mami to je Karl, potkal jsem ho v prádelně....Pojď, promluvíme si v zadu....Karle, máma říkala, že můžeš bydlet u nás v garáži....Je chudák mentálně zaostalej"...Ale no táák, vážně? Spin-off Forresta Gumpa, v hlavní roli Bubba. Dojemná pohádka o čistotě prosté mysli, která přivede svého nositele až na Golgotu. Idylické charaktery ostatních kladných hrdinů, máme tu citlivého gaye, vnímavou a milující matku , oduševnělého chlapce, starostlivého ředitele nemocnice či bodrého majitele opravny malých strojů, ostře kontrastují s Karlovými zážitky z dětství a tím jediným opovrženíhodným či politováníhodným, vyberte si sami, zlým mužem. Pravdivé bohužel jen v postulátech, ale i to vlastně stačí, viďte. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Od začiatku vieme ako to asi skončí. V tomto sa film nesnaží byť ani prekvapivý ani nápaditý. V jeho centre je vzťah medzi mentálne postihnutým mužom a malým chlapcom. A ten je znázornení parádne. Skrze drobné epizódky sa pred nami rozvíja komplexný mikrosvet malomesta so všetkými tými zápormi, ktoré si pod týmto názvom viete predstaviť. V konečnom dôsledku je to ale výborný film. Pomaly plynúci... s veľmi civilnou atmosférou. A s postavami ktoré sú zapamätateľné. Thornton podáva ďalší zo svojich hereckých koncertov. Jeho postava má, aj keď veľmi nehovorí, obrovské emocionálne presahy. Páčilo sa mi to. Štek Duvalla a Jarmuscha potešia. Videná 148 minútová verzia. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)

Reklama

Reklama