Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenze (174)

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Neinvencne retazenie vsetkych klise okultneho hororu za poslednych 50 rokov. Jedine, co by mohlo stat za pozornost, je mozno pokus o nejaky alegoricky kometar sucasnej socio-politickej klimy v Polsku., No v tomto ohlade mi to pride dysfunkcne doslovne. Church = bad! Much statement, very wow! :D Netflixpico! :D Jedna hviezda naviac za prejav "We fucked up, now back to your rooms.." Alebo i rozbite hodiny ukazuju dvakrat za den presny cas.. :D ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slabý hlavní protagonista a pomalý rozjezd tomu lehce podkopávají nohy, ale obojí může zároveň nakonec posloužit právě efektivitě finále, jež dobře funguje jako satanistický horor i jako náboženská satira. Ve výsledku je tedy Pekelná díra velmi solidní žánrovkou, kterou v Česku našim severním sousedům můžeme jedině závidět. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Patrně historicky první polský gotický brak dopadl nadmíru dobře. Má to vše, co mají brakouši rádi – temný klášter, úchylné mnichy, satanské rituály, dětské oběti, kanibalismus, černou magii i kulantního démona – to vše v rozumné kvalitě, soudných dávkách a ve sqostně ponuré atmosféře. Gurmety dozajista potěší i pár neotřelých receptů na slepičí guláš. Jen tak trochu nechápu, proč český (a asi i velkobritský) překladatel zcela odlišně přejmenoval film s originálním názvem Poslední večeře. Usuzuji, že jde pravděpodobně o nějaká potlačovaná hororová traumata s jejich nymfomanskými manželkami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokonalá atmosféra, skvelé budovanie napätia, niekoľko zvratov a otázka, či sledujeme niečo nadprirodzené, alebo sa všetko vyrieši racionálne, je otvorená až do posledných minút. Chápem, že tento poľský kúsok môže byť hit or miss, keďže ono to nijako zvlášť originálne nie je. Ale podstatné je, že všetko do seba pekne zapadá a záver je skrátka jediný možný, akýkoľvek iné vyvrcholenie, ako vidíme v poslednom zábere, by bolo pre mňa patetické sklamanie. Môžete to vnímať ako alegóriu na autoritatívne režimy, v tomto prípade komunizmus v Poľsku, ale pre vychutnanie skvelej hororovej atmosféry to nemá žiaden vplyv. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za komančů se v Polsku teda děly věci. No aspoň je jasné, proč se soudruzi nekamarádili s církví. Hellhole je sice jednohubka, která nebude přepisovat hororové dějiny, ale dokáže nabídnout slušné řemeslo s výbornou atmosférou, velmi dobrou hudbou a hutným závěrem a to není zrovna málo. Mnozí hollywoodští spoluzpeklasplozenci by mohli závidět. Silné tři a za ten závěr mám nutkání přidat čtvrtou...70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Marek pri rozhovore spomenie, že sa polícia musí držať v úzadí kvôli tomu, čo sa stalo s Popiełuszkom. Jerzy Popiełuszko bol v kňazom, ktorého v roku 1984 popravili traja členovia poľských bezpečnostných zložiek. (Marceloo)
  • Titulky v závere filmu idú odzadu. (achnaton43)

Reklama

Reklama