Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenze (174)

claudel 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hororový počin, myslím, že to Poláci zvládli dobře. Atmosféra temného kláštera na odlehlém místě je vybudována pečlivě a výstižně. Nemám moc rád nechutnosti, kterých se divákovi zvláště v první půli dostane dost, ale to se dá prominout. Celou dobu jsem si říkal, sakra, ten převor, ten převor, kde já jsem ho jen viděl....No, naposledy před hodně lety v Sekalovi, zatímco Boguslawa Lindu jsem viděl v českých i polských filmech, na Olafa Lubaszenko jsem nikde nenarazil, až nyní. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Všechna správná hororová klišé jsou tu – plesnivý, rozpadající se klášter, všude svíčky, mlha, stromy bez listí, degenerovaní mniši, tajné chodby, strašlivá tajemství… Je to kýč, ale strašně se mi ten styl líbil. Ke konci navíc film neztratí dech, ale odbočí někam, kam to nebudete čekat a úplně finále je působivá hororová paráda. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ONI VŠECHNO VIDÍ“…  Bohem zapomenutej klášter, kterej je plnej podivnejch mnichů. Od začátku mám tušení, že největší ďábel je jejich kuchař, páč se mi chce z pohledu na jejich talíř blejt. Jinak je to komorní, šedivý a hlavní postava je trochu kokot. Jako ujde to… fajnová snaha o satanskej horor!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  U nás v kostele je všechno obráceně (lidi, kříže…). 2.) Nevěděl jsem, že v socialistickým Polsku měli Ďábla.  ///  Thx za titule „Veronika Šnyrychová“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosféru kostolov, hroby a záhadné vraždy. Ale Hellhole je na míle vzdialený film od napríklad vynikajúceho Mena ruže. V prvom rade to nie je čisto horor a nebál by som sa tu do žánru dopísať aj fantasy (podľa toho Balroga v závere). Zo začiatku mi to prišlo celkom zaujímavé, ale časom ma to prestavalo baviť. Vlastne som zistil, že tu nie je žiadna postava, ktorá by ma bavila a aj keby nejaký Satan mal všetkých zabiť je mi to jedno. Atmosféra sa inak podarila a dopomáha jej k tomu aj dobra hudba, ale to je všetko, čo ma zaujalo. Umieral som nudou. Možno v rukách iného režiséra, s iným hercom a sympatickejším hlavným hrdinom, by ma to viac bavilo. 25% - 1* ()

okkac 

všechny recenze uživatele

V Polsku se rodí asi nová hororová ikona. Režisér Bartosz Kowalski už  příjemně překvapil slasherem Dnes v noci v lese nikdo nespí, který si oproti svým americkým vzorům ostudu rozhodně neudělal. Nebyl nic objevného, ale žánrově na polské poměry zdařilý kousek. Pokračování je v černých číslech celkem oprávněně, protože v polovině ten film uhnul do úplně jiného žánru, který nikdo nečekal a nechtěl. Nový film Poslední večeře (čeky Pekelná díra, angl. Hellhole) přináší pochmurnou atmosféru mužského kláštera, kdesi v zapadlé části Polska, kde přichází nový mnich se zaučit na exorcistu. Jenže osazenstvo klášterá není úplně to, za co se vydává. Stejně jako hlavní hrdina. Já byl spokojen. Má to neklidnou atmosféru, nějaké gore a závěr, kdy skoro do poslední chvíle človek neví, jestli se to rozuzluje realisticky nebo nadpřirozenem. 7/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v poľskom meste Lubiąż. (Real Tom Hardy)
  • Titulky v závere filmu idú odzadu. (achnaton43)

Reklama

Reklama