Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král je mrtev, ať žije král! Madam du Barry už svou královskou svatbu nestihla a právem se obává o svou budoucnost. Z dauphina je Ludvík XVI. a Marie je vtažena do tahanic o volbu premiéra. Po královském dvoře se rozlétly papírové holubice, které poukazují na její milostný poměr. Marie se navzdory etiketě a zvyklostem odstěhuje do Malého Trianonu, který jí král věnoval. Její večírky se stávají pověstné. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna dobrá časť bola výnimkou. Opäť sa prešlo k moderným praktikám a s úsilím vykresliť Mariu Antoinettu ako "inú" jej dávajú prvky moderného správania, rozkazuje si ako nejaké nevychované dievča kdesi na statku v Texase a nie princezná - kráľovná spred 250 rokov. Svojvoľne si ruší štátny smútok a strháva čierne zástavy na počesť kráľa, lesbicky laškuje, šukať s manželom chce i nechce, no proste polobordel na kráľovskom dvore, len škoda, že hovno je z toho pravdou. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skrze plesy a uvolněnou atmosféru se ukazuje ona pravá povaha Marie Antoinetty, a vesměs i slabost samotného krále. To je sice fajn, ale reálně to není znázorněno takovým způsobem, že by to působilo uvěřitelně. Hlavní herečka je sice fajn, ale vše okolo působí jakoby nedodělané a bohužel na první dobrou i značně levně. ()

Reklama

Reklama