Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Krom první scény v kotelně to postrádá vtipné okamžiky. (možná by se jich pár našlo s krtkem) Po zbytek filmu jde o vyprávění historie vedoucí k záchraně jedné civilizace. Připadalo mi to jako bezduchá barevná skořápka. Animace ujde, ale ten děj docela nudil, prostě akční scény ve stylu za zády nám bouchá sopka mě nebaví ani v hraných filmech. Kdyby nešlo o klasickou animaci, asi bych šel až na 2*. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Další z těch hodně dobrých a zajímavých animovaných filmů, mám vůbec pocit, že poslední dobou narážím na samé dobré - Lilo & Stitch, Planeta pokladů, Cesta na Camelot a jinak jsem opravdu hodně času teď strávila s animáky, to jsou totiž většinou filmy, u kterých nemusím moc přemýšlet a na zkouškové ideální. A tento byl skvělý. Nejlepší postava? Packardová, jednoznačně. A ta Atlantida byla kouzelná. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Moje nejmilejší „Disneyovka", zejména díky temnému pojetí, infantilních elementů je minimum a snímek bych přirovnal kupříkladu ke „Hvězdným válkám", animovaný vizuál je zpracován na výbornou a lehká stylizace do „anime" dodává jinak klasické „Disneyho" kresbě dynamiku a šmrnc, obzvláště akce tím získává grády a vše skvěle doplňuje podmanivá hudba od Jamese Newtona Howarda. Zajímavé jsou i postavy, které jsou celkem dobře prokreslené a oceňuji i to, že princezna je pojata coby válečnice / bojovnice a snímek postrádá muzikálové sekvence. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atlantídu by som si predstavoval skôr ako sci-fi svet reznutý fantasy, tvorcovia však išli do kombinácie niečoho, čo mi pripomínalo antickú Spartu a africký kmeň, s notnou dávkou ezoteriky. Takže ide viac o môj subjektívny pocit pri hodnotení, než o snahu o objektívnosť. Ale aby som nebol nespravodlivý, záverečný panoramatický záber tohto sveta mi toto potešenie poskytlo a finále je veľmi efektné. Až sa človek čuduje, že ešte nevznikol hraný remake, ale asi ide len o otázku času. Príbeh zaujme, postavy tiež, len asi som mal vyššie očakávania od niečoho, čo sa odohráva v bájnej Atlantíde. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Hoci u Disneyho zásadne uprednostňujem klasickú ručnú animáciu, akou oplýva napríklad Malá morská víla, Atlantída patrí k mojim najobľúbenejším filmom tohto štúdia. Môže za to predovšetkým zaujímavý dej, ktorého základný motív, potopené mesto Atlantídu si tvorcovia rovnako ako pri Herculovi požičali z gréckej mytológie a histórie. Všetky ostatné prvky sú však výsledkom bohatej fantázie tvorcov, od napínavých akčných scén po výnimočne dobrý a humorom nabitý scenár. Atlantídu som videla v slovenskom dabingu a dodnes pre mňa zostávajú niektoré hlášky, ktoré v nej padli, jednoducho nezabudnuteľné. Osobitnou kapitolou je kvalitná hudba Jamesa Newtona Howarda, osobitne sa mi páčil track "The Crystal Chamber". Podľa mňa je Atlantída výborným, pohodovým filmom nielen pre deti. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Kida je (co se věku týče) nejstarší disneyovskou princeznou, je jí 8 000 let. (fiLLthe3DD)
  • Marc Okrand, človek zodpovedný za vývoj klingolštiny pre Star Trek (od r. 1966), bol pozvaný k tvorbe tejto snímky, aby vymyslel jazyk pre filmovú Atlantídu. (Greenpeacak)
  • Na vývoji filmu pracovalo 350 animátorov vo všetkých troch štúdiách Disney Animation. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama