Reklama

Reklama

Bombajská mafie: Policie versus podsvětí

  • Velká Británie Mumbai Mafia: Police vs the Underworld
Velká Británie, 2023, 87 min

Režie:

Raaghav Dar

VOD (1)

Obsahy(1)

Bombaj má v 90. letech pod palcem zločinecký boss s hustou sítí poskoků. Z pomyslného trůnu se ho ale chystají sesadit drsní policajti, kteří zabíjejí na potkání. (Netflix)

Recenze (12)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Uvědomuju si vážnost tématu, nicméně asi nemůžu brát vážně skoro žádný výtvor, kde jsou Indové, neboť je mám spojené s Bollywoodem a totálním bizárem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prijemne prijemne primocary dokument, ktery ma v nekterych castech nudu. Je to fascinujici pohled na jedno z tzv. zhroucenych mest Bombaj (pres 20 milionu obyvatel). Organizovany zlocin je ale skoro v kazde zemi. A policie s nim bojuje podobnych zpusobem. Casto je pritomna korupce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pútavý dokument o rozmachu mafie v Bombaji v 90tych rokoch na čele s takou Indickou obdobou Pabla Escobara, ktorý neváhal voči svojej krajine zosnovať bombové útoky ako nejaký terorista. Ale hlavne je to o radikálnom kovbojskom spôsobe akým sa vláda rozhodla s mafiou vysporiadať. Vytvoriť jednotku s neobmedzenými právomocami, ktorá gangsterov namiesto zatýkania likviduje ako Sudca Dredd a potom sa jej členovia v médiách pretekajú v tom, že kto má na konte viac "konfrontovaných" gangsterov, nie je najlepší nápad, ktorý nemôže dopadnúť dobre. Chýbal mi tam dodatok o stave organizovaného zločinu v súčasnosti. Dozvedeli sme sa len ako skončili jednotliví hviezdni konfrontační policajti. Takže kľudne by som si pozrel pokračovanie dokumentu. Námetov je v Bombaji evidentne neúrekom. 8/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mumbaiská atmosféra v 90tych rokoch bola priam brutálna! India je divočina, ale to čo sa vykľulo v rámci Mumbaiu, to bol poriadny extrém! (Hoci aj u nás na Slovensku boli 90te roky poriadne turbulentné). Vojna policajtov proti podsvetiu sa ťahala celé mesiace a roky. Napokon už ani nebolo jasné, či sú všetci "popravení" skutočne zločincami, alebo to určitým policajtom až príliš prerástlo cez hlavu. Dokument bol na môj vkus príliš rýchly, a miestami sa v tom človek strácal a tým pádom unikali aj súvislosti. Ale inak, celkom fajn pohľad na túto drsnú tématiku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto netflix dokumenty a tu som cítil, že chýba povestný zvrat. Šokantnosť. Je to pozerateľné, poučné, ale nezasiahlo ma to tak, ako je zvykom. 3 z 5 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mafie v Bombaji mi hned v několika ohledech připomínala Medellínský kartel a jeho legendárního bosse Pabla Escobara. Lidé se mění, metody však nikoliv. Bombajská mafie představuje opravdu drsnou a znepokojující podívanou, která diváka dostane svou bezprostředností a otevřeností, chvílemi se ani nechce věřit, že tohle všechno se tam mohlo odehrát. Dokument je dobře natočený, obsahuje kvanta dobového materiálu, dále také spoustu zajímavých komentářů od různých osob z řad policie, ale i od lidí reprezentujících druhou stranu zákona, což dokument příjemně obzvláštňuje. Velká škoda, že snímek v druhé polovině malinko ubere na tempu, a také že ty nejdrsnější události se víceméně všechny odehrají v polovině první. Jinak by to byla jasná pětihvězdičková záležitost. Tak či tak si za Bombajskou mafii zaslouží Netflix pochvalu. Konečně tu máme něco, co není zbytečně roztáhlé na několik nezáživných hodin, co diváka zaujme a dokáže udržet jeho pozornost od začátku až do konce. 7/10. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Plus je to, že v přelidněné Indii se kupodivu takové věci taky dějí a kolikrát jako divák to vlastně nemohl vidět, natož znát?Úplně nepolíben se na to vrhnul a po chvilce to dostávalo ty správné dokumentární grády.Dva čističi, který neváhají zabít nějakýho hajzla. Vzpoury, atentáty a s plno lidma i po letech v přímé konfrontaci hovoříte. Jo, tohle mě bavilo dost. Do notýsku si napíšeš kolik těch hajzlů už máš v hrobě a nečekáš na nějaký to kecání kdo je další. Vlastně je těžký jestli máš fandit někomu kdo tohohle pošle do hlíny nebo ne. Znáš, že by se proti zločinu mělo postupovat podle norem. V Indii ne. Indie, potažmo Bombaj žila doopravdy ve velkým šoku po těch atentátech a tak se na to šlo trochu jinak. Hrdinové, později i obviněni, jeden šel do vězení, aby vzápětí opět posloužil policejní práci pro nedostatek důkazů. Je to trochu divočina musím říct. Jen tedy hlavní mafián stále nedopaden, tak nevím jestli mise splněna? ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele

Policejní čistění, je dobrej nápad. Jen bylo chvíli těžko rozeznat kdo je kdo 😎 (ti tlustější byli policajti) ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Takové ležérní vyprávění o tom jak se policie trochu postaví proti podsvětí, V celku nic moc záživné. ()

Reklama

Reklama