Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (106)

Vironey 

všechny recenze uživatele

Psychoblábol na začátku o tom, že když přijmete jinou identitu, budete se tak chovat, tak se z vás po čase takovej novej člověk stane, má fakt hloubku vypuštěnýho rybníku. Nicméně tomu rozumím, Netflix dostal zadání podsouvat genderovou teorii identity na všech frontách, takže ano: z psychoblábolu vyplývá závěr, že když se chlapec bude dostatečně dlouho chovat jako holka, tak se tou holkou vlastně stane... o_O Jinak příběhově je to krkolomné, zároveň utahané a uspávací. Kdyby to mělo trochu víc ujeté akce (jako např. Kaskadér), aspoň by se člověk pobavil a tu hořkou pachuť politické propagandy by i spolknul. Při vší té nudě má ale člověk dostatek prostoru nad tím podumat a zdravě se přinasrat. Za mě tendenční, nudné, propagandistické, a tudíž zcela zbytečné. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dějově strhující záležitost schizofrenicky rozkročená mezi dvěma žánry, kterou táhne vpřed především sympaťák Glen Powell a krásná Adria Arjona. Snímek Hit Man režiséra Richarda Linklatera se ale vyjma výše zmíněných hereckých atributů nemá bohužel o moc co opřít, jelikož se zde trestuhodně šetří jak akční stránkou, tak i údernými vypointovanými gagy. Najednou je tedy ze začátku poměrně sympatická stopáž podrobena velkému zátěžovému testu, kde jsem byl nechtěným svědkem několika hluchých či přímo zbytečných scén. Ve finále tedy dostaneme fajn průměrnou jednohubku na volné odpoledne, jejíž potenciál ale dalece přesahuje schopnosti i možnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „Think Hitman thoughts.“ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmař Richard Linklater byl roky originální jistotou, ostatně jeho dokonalá setkávací trilogie Před... je konverzační romantickou vlnou tsunami par excellence. Je ale pravda, že jsem jeho práci poslední dekádu od oceňovaného Chlapectví vlastně vůbec nezaznamenal. Jeho novinka ale za pozornost stojí. Někdo coby vedlejšák doplňuje zboží v obchodě, jiný cvaká lístky v kině, profesor psychologie Glen Powell si ovšem přivydělává tím, že pomáhá policii lapit potenciální zločince, no, spíš prostě ty, kteří vyhledávají nějakého nájemného vraha, který by je zbavil partnera nebo klidně vlastní mámy. A tím údajným killerem je právě on. Jinak ale samotář, plachý, lehce neohrabaný. S úspěchy v utajení ale roste sebevědomí, setkává se s okatou brunetkou a poruší kvůli ní všechna pravidla. Upřímně mě první desítky minut prakticky nebraly. Napětí přichází až právě se smyslnou Adriou Arjonou, mnohé se začne komplikovat a konečně je to slušně šťavnaté. Dialogy jsou uvolněné, situace a zvraty zajímavé. Chtělo to nicméně (výrazně) víc humoru a i kvůli dějově průměrnému startu mi víc sedí tři hvězdy. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Asi by som si užila celú túto záležitosť viac v podobe knihy. Pretože scenár bol výborný, ale neustále tliachanie ma nasrávalo. Glen Powell má farbu vlasov ako ja, keď som si ich nefarbila, čo teraz nechápem, prečo som si ich farbila, teraz si ich už farbím, lebo mám šedivé. No a k filmu už vlastne viem dodať iba to, že bol príjemný, záver predvídateľný, herci dobrí a celé mi to pripomínalo Pravdivú romancu (1993), kde Tarantino predal scenár a vyšlo z toho niečo iné ako myslel. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ty jo a mne to asi bavilo víc než Zabiják od Finchera nebo Fall Guy. A je mi jasný, že si jdu pro nesouhlas, ale Powell úplně někde jinde screen presence než Gosling. Adria Arjona až nepříjemně hot, ona je teď pro mne numero uno. Wonder Woman by mohla urvat. Hrozně ji prospělo, že šla spíš do roli žen odvedle než sex bomb. Film mne bavil podvratnosti, ale taky často nudil. Linklater se opakoval a některé pasáže jsou seriálovým tempem. Ale jako takový malý příjemný zábavný film je to moc fajn. 7,5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Glen Powell povedal, že sa pustil do písania scenára k tomuto filmu len preto, že chcel hrať postavu Gary Johnsona, ktorú by podľa neho nikdy nedostal: "Jedna vec, ktorú si uvedomujete o Hollywoode, je, že vám nikto nikdy nedá rolu, o ktorej ste snívali. Takže si to musíte upiecť sami."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama