Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Hit Man v trailerech dost mátl tělem a celkem se nedivím zklamání těch kteří očekávali třeskutou komedii. Tohle je spíš feel good oddechovka s trochou humoru a špetkou dramatu, která sice není úplně typickou Linklaterovkou, ale i tak zvládné přinést leccos z jeho rukopisu. Hlavní dvojka je sympatická a hlavně Glenn Powell si solidně rozjíždí kariéru…70% ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Absolutně nelogický slepenec jen příležitostně gradujících scén, navíc s nechutně amorálním vyzněním. Nejsem žádný konzervativec, ale všudypřítomné snaze o nadsázku a odlehčenost podlehla nejen již zmíněná logika (žije dvěma životy všem na očích, učí na vysoký, přitom chodí k soudu svědčit a on si vážně jako nikdy nevšimne, že je zabiják jen "naoko?" a všichni stojí frontu na to aby si ho objednali a pak se diví když je seberou? By musel být mrtvej už dávno...), ale i výsledné poselství. Ona zabije manžela, on nechá chlapa udusit se na podlaze, ještě si před ním za*ukají a pak mají děti a jsou happy až do smrti? A na konci si ještě zopakujou, "úžasně hot a sladce," jak se potkali? To jako fakt? Rozumím Linklaterově ulítlosti, Škola ro(c)ku je super film, ale tady se přece jen dotýká poměrně vážných témat na to, aby se pak vše smázlo romcovými klišé...sorry, proklejte mě, ale za mě omyl a fakt totální rána mimo.... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Místní žánrové zařazení budí očekávání trochu jiného zážitku - výsledný film není ani moc akční, ani moc komedie, takže pozor. Mne ale příjemně překvapil. Originální nápad, hezky vymyšlený scénář, mega charismatické postavy (Glen Powell má opravdu pěkně rozjetou kariéru). Divácky velmi přístupný snímek, a přesto jsou z něj z každého políčka cítit Linklaterovy indie kořeny. PS: Shodou okolností jsem Hit Mana viděl ve stejný den jako české Manžele Stodolovi, a byl z toho tedy neplánovaně dramaturgicky velmi smysluplný dvojprogram :D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lákal mě zde režisér Richard Linklater. U něj jsem doufal, že to bude fajn, protože už námět je docela fajn. Jenže problém je asi přímo s herci. Staví se tady k tomu prdelí čelem a tak je Vám vlastně úplně jedno, co se ve filmu děje. A když je to komedie, je to o to těžší, Protože u ní je minimálně předpoklad, že by Vás měla bavit. A to se ve výsledku taky neděje. Takže tu zůstáváme u jediného faktu, že nápad dobrý, ale zbytek o ničem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Linklater je pro mne docela neobjevený režisér, jeho tvorba mě zkrátka vždy slušně míjela, takže jsem velká očekávání neměl a taky mě to příliš neoslovilo. Akce vyloženě žádná, humor minimální spíše žádný a celé to stojí na sympatické dvojici Powell a krásná Arjona, ale ani dějově mi to nepřišlo strhující, nápadité či příliš zajímavé. Na mě až moc jednoduché  bez žádných zajímavých dějových zákrutů. Obyč průměr. Zítra zapomenu. 5/10. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s tínedžerom, ktorý dáva Johnsonovi (Glen Powell) videohry, aby zabil jeho mamu, je založená na reálnej udalosti, ktorá sa Garymu Johnsonovi stala. Houstonský tínedžer menom Shawn Quinn, chlapec s IQ 131, dal Johnsonovi sedem počítačových hier Atari, tri dolárové bankovky a 2,30 dolára v drobných, aby zabil jeho spolužiaka, o ktorom si myslel, že sa snaží získať si náklonnosť dievčaťa, ktoré Quinnovi páčilo. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný na základe rovnomenného článku magazínu Texas Monthly z roku 2001 od Skipa Hollandswortha. Je to druhýkrát, čo Linklater natočil film podľa článku v Texas Monthly od Hollandswortha, prvýkrát to bol film Bernie (2011). (Arsenal83)
  • Rozvinutie vzťahu medzi Garym (Glen Powell) a Madison (Adria Arjona) je zrejme len fikciou. Podľa Hollandsworthovho článku, na základe ktorého vznikol scenár, neexistuje žiadny dôkaz, že by Johnson chodil s jedným zo svojich potenciálnych „klientov“. Podrobne ale opisuje prípady, v ktorých ženy považovali Johnsona za zvodného a pokúšali sa s ním mať sex. (Arsenal83)

Reklama

Reklama