Reklama

Reklama

Tintin a chrám Boha slunce

  • Česko Tintin a chrám Slunce (více)

Obsahy(1)

Archeologové, kterým se podařilo najít starý chrám Inků, se stanou obětí kletby. Tintin a Haddock se jim snaží pomoci a zároveň chtějí zachránit profesora Hluchavku, a tak se rozhodnou podniknout výpravu do Peru, aby objasnili tuto záhadu. Když se jim podaří najít chrám Slunce, jsou i oni zajati a odsouzeni na smrt upálením. Šikovnému Tintinovi se pomocí zatmění slunce podaří přesvědčit Inky o jejich nevinně, zrušit tak kletbu a zachránit profesora. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

PowPow 

všechny recenze uživatele

Původní komiks se skládá ze dvou částí, přičemž v té první Hergé mistrně sází na to, že o kletbě nevíme vůbec nic, netušíme, jak členové výpravy upadli do spánku a je tam jen několik náznaků v podobě fantastických prvků (věštkyně v divadle, strašidelný sen,...). Nevíme, jestli tam opravdu nepůjde o nějaké nadpřirozené věci. O částečné totožnosti pachatelů se čtenář dozví až těsně před odletem do Ameriky, nicméně i tak je prakticky nezahlédne. Tohle tvůrci filmu zničili tím, že tu část skoro usekli a z pachatelů udělali dva průměrné gangstery, kteří jsou po pěti minutách odhalení. Úplně se ztrácí to tajemno. Zároveň se mi nelíbí ani to, jak každé převedení Tintina do filmu skončilo bizarním porušováním fyzikálních zákonů. Jinak mě to jako dítě zabavilo, bylo to exotické a napínavé, i když dnes byste asi našli kopu lepších pohádek. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý čtyřnohý Filuta a věčně v alkoholu naložený kapitán jsou jasnými důvody, proč byste aspoň pár tintinovských filmů měli vidět. Bohužel postava samotného Tintina už toho v kontextu dneška mnoho nenabízí. Nicméně Hergému byl vlastní milý a nenásilný humor a já v jeho kresbách stále vidim mého milovaného Jeana Effela. ()

Reklama

michalkop 

všechny recenze uživatele

Se zvědavostí jsem se podíval na tento vysoce hodnocený filmek o Tintinovi. Animace na svou dobu nádherná, příběh jakž takž, používá dobové klišé, ale hlavní hrdinu ne a ne mi sednout - jak tu už psal Master19, bylo by mi jedno, kdyby Tintina roztrhal kondor, protože ten Tintin je takový nemastný neslaný. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Nostalgické připomenutí časů, kdy jsem nedočkavě čekal na nové číslo Květů, abych si mohl přečíst, do jaké další bizardní situace se Tintin a spol dostanou. Filmu se navíc daří přesně vystihnout atmosféru i roztomilou přehnanost komiksové předlohy, což v mých očích staví snímek takřka na stejnou úroveň s původními animovanými Asterixy. Silné 4*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Hergé – autor předlohy, na projektu skoro nepracoval a výsledkem byl značně zklamán. (mar48)
  • Film byl natočen podle dvou komiksových knih „7 křišťálových koulí" a „Chrám Slunce" belgického kreslíře a spisovatele Georgese Remiho, píšícího pod pseudonymem Hergé. (ČSFD)

Reklama

Reklama