Reklama

Reklama

Tintin a chrám Boha slunce

  • Česko Tintin a chrám Slunce (více)

Obsahy(1)

Archeologové, kterým se podařilo najít starý chrám Inků, se stanou obětí kletby. Tintin a Haddock se jim snaží pomoci a zároveň chtějí zachránit profesora Hluchavku, a tak se rozhodnou podniknout výpravu do Peru, aby objasnili tuto záhadu. Když se jim podaří najít chrám Slunce, jsou i oni zajati a odsouzeni na smrt upálením. Šikovnému Tintinovi se pomocí zatmění slunce podaří přesvědčit Inky o jejich nevinně, zrušit tak kletbu a zachránit profesora. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Legendární kreslený hrdina a jeho přátelé (včetně psa Miloua/Snowieho/Filuty/Milouše) v nejen na svoji dobu krásně animovaném příběhu plném dětsky naivních dobrodružství a prostinkého humoru tentokrát v Jižní Americe mezi Inky. Nádavkem dostaneme i pár dojemných písní ve francouzštině, ale těžko soudit jestli je to plus. Tintin má své určité kouzlo, ale pro mě (a drze si dovolím tvrdit, že i pro moji generaci) už je to zkrátka jen obstarožní kousek dětské zábavy, která byla již mnohokrát překonána. A ti dva tupí policajti mě neskutečně štvou;) 70% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tintina já můžu. Přiznám se, že kdyby u nás jeho příběhy vycházely nějak normálně (!), budu si je klidně i teď kupovat. Možná ho mám ještě raději, než Asterixe (toho už bych si dneska nekupoval). Je to vtipné, napínavé a ne moc infantilní (nějaká místa se tam najdou, ale není jich mnoho). Tento film jsem neviděl, ale domnívám se, že je to zpracování dvou na sebe navazujících příběhů - 7 kříšťálových koulí a Chrám Boha slunce (podle stejnojmených komiksových sešitů), ve kterých skupina vědců někde v Peru nalezne mumii inky Rascara Capaca, která je údajně prokletá. Po návratu domů každý z vědců postupně onemocní tajemnou nemocí a blouzněním. Tintin a kapitán Haddock se to vydávají prošetřit. Za nějaký čas je mumie ukradena a unesen Tintinův přítel profesor. A tak se vydávají na cestu do Peru a prožívají mnohá dobrodružství. // Je to jeden z nejlepších Tintinových příběhů (řekl bych, že Koule jsou ještě o něco lepší, než Chrám) a má takovou mrazivou, skoro až hororovou atmosféru. EDIT 2010: Tak jsem to konečně viděl. A musím říct, že pozdější seriálová verze se mi líbila víc než tento film. A ten dabing ČT nebyl moc povedený. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedenej filmek, dabing ucházejicí, až na Zorina, kterej zněl fakt strašně. No bod za jeho písničku "Ode à la Nuit ", kterou díky bohu nepředabovali. Ta v té francouzštině zněla fakt krásně romanticky :-). No a seriálová a knižní verze příběhu je samozřejmě lepší, o tom se nedá pochybovat. Uvidíme co z tohodle námětu vytříská Peter Jackson. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý čtyřnohý Filuta a věčně v alkoholu naložený kapitán jsou jasnými důvody, proč byste aspoň pár tintinovských filmů měli vidět. Bohužel postava samotného Tintina už toho v kontextu dneška mnoho nenabízí. Nicméně Hergému byl vlastní milý a nenásilný humor a já v jeho kresbách stále vidim mého milovaného Jeana Effela. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Hergé – autor předlohy, na projektu skoro nepracoval a výsledkem byl značně zklamán. (mar48)
  • Film byl natočen podle dvou komiksových knih „7 křišťálových koulí" a „Chrám Slunce" belgického kreslíře a spisovatele Georgese Remiho, píšícího pod pseudonymem Hergé. (ČSFD)

Reklama

Reklama