Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o šermířích, kteří putují do města Yi City. Slyšeli totiž zprávy, že proradnému boháči Happy Kingovi (Lo Lieh) byl ukraden jeho poklad a je ukryt někde ve městě. Po příjezdu do ucpaných ulic města jsou šokováni průvody s rakvemi. Je jim řečeno, že se pověst o pohádkovém pokladu ukrytém poblíž hrobky rozšířila a mnoho bojovníků, kteří chtěli poklad pro sebe, při hledání záhadným způsobem zemřelo. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příjemná "gulongovka" z dílny Chor Yuena - tentokrát pro změnu nikoli s Ti Lungem, ale s Davidem Chiangem v hlavní roli. Pokoukání je to zábavné - ale Chor Yuen ve vrcholné formě vypadá přeci jen poněkud jinak. (Začínám se ovšem vážně zamýšlet nad tím, jestli je to skutečně náhoda, že zatím se mi nejvíc líbily ty filmy, jež adaptovaly Gu Longovy předlohy, které jsem už četla - sílí ve mně ošklivé podezření, že Chor Yuenovy adaptace ztrácejí dech, pokud je "nepodrží pohromadě" divákova obeznámenost s předlohou. Doufám, že se pletu.) Tak nebo onak, obsazení je kvalitní, dekorace půvabné, souboje nejsou nejhorší, příběh je zajímavý a má přesně ten "brakově-gotický" šmrnc, který mám na Gu Longovi tak ráda - a pokud fandíte wuxia, "Murder Plot" byste mohli ocenit. 6/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Wah Yuen (bílý šermíř) má vyjímečně větší roli a pár krátkých soubojů na meče, dabluje v soubojích i Wong Chunga a veškeré salta jsou také jeho (dablérská) práce. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama