Reklama

Reklama

Mladá dáma

  • USA Damsel
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malá nenáročná fantasy, která zábavnou formou, převrací klasický pohádkový koncept princezny, kterou má sežrat drak. Tentokrát se obejde bez prince na bílém koni a musí si poradit sama. Mladá dáma má dost nezajímavý začátek ale povedenou druhou třetinu, která i přes očividně skromný rozpočet vypadá dobře a má často více napětí, než kdejaký horor. Nenápadné ale funkční a neurážlivé. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že plno lidí vidí v Brown nový sex-symbol. Pardon - ale stala se z ní "bojovnice" v oblečku jako Jane z Tarzana a její nas*ané pohledy podle mě na mnoho můžu působí opačným dojmem :D Je to velice zajímavá "pohádka". To myslím vážně s pohledem do minulosti, kdy to všechno nebylo jen růžové a princeznovské. Nicméně - za mě je tenhle film solidní masakr a nebral si rozhodně servítky :D ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nebolo natočené tak dobre, ako by sa žiadalo. A obsadenie (okrem nestorov W&W) tiež mohlo byť onakvejšie. Pretože príbeh sám je strašne chutný úlet. A to vrátane konca, ktorý patrí k tým očakávaným koncom, pri ktorých je dobre, že sú očakávané, pretože sa na také viete po celý film tešiť a zážitok sa mení na pôžitok. Len škoda, že to takto odzbrojujúce nebolo po všetkých stránkach. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, která nabízí i zajímavé rozuzlení. Avšak vše uprostřed je neuvěřitelně nenápaditý a plytký. Přežívání v jeskyni vybízí k budování znalosti prostředí a draka, které by bylo následně zúčtované podobně jako v Predátorech a Prey. Ovšem to tu není. Navíc finální souboj s drakem přichází v bodě, kdy je skrze znalosti hrdinky tak nějak zbytečný. K tomu si připočtěte nezajímavý postavy a svět okolo. Jo, Millie Bobby Brown je super a ve svém barbarském drsném kostýmu působí správně epicky. Samotný design draka je taky povedený, ale to je tak vše. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická skoro hororová honička, kterou táhne dolů odfláklej scenář, kterej disponuje skvadrou nelogičností a nedořečeností. Pak je tu druhá možnost, že to je díky střihačově velkolepé akci, aby měl film přijatelnou stopáž. Hore to táhnou portugalský exteriéry, hudba a digitálně vcelku povedená dračice, která je v originále velmi dobře nadabovaná, a za mě to i dodává hezkej psychologickej náboj (u něčeho, co má být asi pohádka dobrý...). No a herci v čele s Millie, jsou hodně v pohodě uvěřitelní a nikdo extra nevyčnívá. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama