Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (292)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přímočará fantasy jednohubka se sexy Millie Brown v hlavní roli, která si hrát moc neumí, ale moc hezky se na ni kouká. Už v Godzilla vs. Kong jsem viděl, že z ní vyroste ultimátní mrdna. Příběh je samozřejmě ptákovina, ale drak je fantastickej, má to skvělou hororovou atmosféru a vynikající soundtrack. Škoda, že finální zúčtování nemělo větší koule. Další pásová výroba Netflixu, tentokrát nad lepším průměrem.69%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slušná únikovka. Disneyovská princezna se mění povahou i ohozem v Amazonku. Nadýchané šatičky si postupně ukrajuje a řeže, aby se z nich stala postapo róba. A utne i lokny, což my, ženy, prý děláváme,  když chceme vyjádřit změnu postoje. Ach, muži jsou někdy tak prostí,  když o nás mluví! ---- Ale Enola, sorry, Elodie, to prostě dala. Velmi povzbuzující příběh s mnoha drásavými scénami prchánim před smrtí, ať už v jakémkoliv smyslu. SHRNUTÍ: Když se princezna fakt naštve. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút premrháme zvratom tak jasným, že sa trailer ani neobťažoval to skrývať. Akonáhle sa skutočne dostane k ústrednej myšlienke mačky a myši medzi princeznou a drakom, je to oveľa silnejšie a poháňa to dynamiku hororového napätia. Napriek niekoľkým veľkým menám vo vedľajších úlohách to Millie Bobby Brown skutočne nesie na svojích pleciach. Je tu niekoľko neohrabaných dialógov a ona ich podáva dostatočne presvedčivo, aby fungovali. Čo je pre mňa veľké prekvapenie. Réžia Juana Carlosa Fresnadilla veľmi pomáha tomuto originálu Netflixu priblížiť sa k tomu, aby film vyzeral veľmi dobre v porovnaní s mnohými tými, čo prišli na netflixe predtým. V podstate trávi celý čas striedaním medzi pevnými scénami, miestami a rušivo nízkou kvalitou CGI s niekoľkými dobrými individuálnymi scénami a nápadmi, ktoré vám pripomínajú, že tento režisér natočil ,,O 28 týždňov". Škoda, že len príbeh je tak veľmi predvídateľný. 6/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zábavné fantasy podívané moc často v kinech nepotkáte (jednou z mála výjimek jsou třeba loňští Dungeons & Dragons), ale letos mě v tomto ohledu velmi mile překvapil Netflix a jeho snímek, který se na plakátech pyšní claimy „tohle není pohádka“. První zhruba třetina stopáže se vás ale snaží přesvědčit o opaku. Mladá (ale trochu chudá) šlechtična Elodie je zaslíbena krásnému a bohatému princi. Proběhnou zásnuby a specifický svatební obřad, který ale nedopadne vůbec jako v klasické pohádce. A pak se začnou dít věci – naše princezna se totiž promění v akční hrdinku, která musí bojovat o život se zlým drakem! I když není zápletka nijak komplikovaná a brzy poznáte, kam se bude děj vyvíjet dál, můžete u téhle filmové jednohubky báječně vypnout a ještě si užít velmi slušné triky (a povedeného draka). ()

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická skoro hororová honička, kterou táhne dolů odfláklej scenář, kterej disponuje skvadrou nelogičností a nedořečeností. Pak je tu druhá možnost, že to je díky střihačově velkolepé akci, aby měl film přijatelnou stopáž. Hore to táhnou portugalský exteriéry, hudba a digitálně vcelku povedená dračice, která je v originále velmi dobře nadabovaná, a za mě to i dodává hezkej psychologickej náboj (u něčeho, co má být asi pohádka dobrý...). No a herci v čele s Millie, jsou hodně v pohodě uvěřitelní a nikdo extra nevyčnívá. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)
  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama