Reklama

Reklama

Mladá dáma

  • USA Damsel
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (275)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že plno lidí vidí v Brown nový sex-symbol. Pardon - ale stala se z ní "bojovnice" v oblečku jako Jane z Tarzana a její nas*ané pohledy podle mě na mnoho můžu působí opačným dojmem :D Je to velice zajímavá "pohádka". To myslím vážně s pohledem do minulosti, kdy to všechno nebylo jen růžové a princeznovské. Nicméně - za mě je tenhle film solidní masakr a nebral si rozhodně servítky :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výprava pěkná, technicky v pořádku, ale tím to hasne. Na jednoduchý příběh nežehrám, ten se dal očekávat, ale celkové pojetí mi nesedlo. Maloval jsem si to tak, že poté, co si to děvče vyřídí s drakem, vrhne se na zlou královnou a prince a pořádně je vykostí. Zkrátka něco ve stylu Princezny s Joey King. To nevyšlo. Ale pořád tu byl prostor podat to jako temnější fantsy ve stylu Sněhurky a lovce. Ani to se nepovedlo. Zbylo jen pobíhání po dračí sluji a unikání o pověstný vlásek, přičemž jindy nepřemožitelný drak dělal fatální chyby a při chrlení ohně mu selhávala muška. A nesedlo mi to ani herecky. Robin Wright si jela polohu Claire Underwood, takže tady jsem problém neměl, ale Millie Bobby Brown je castingovým přešlapem. Nalíčená a v šatech vypadá jak hastroš a těžko by člověk našel méně princeznovatější princeznu. No a že by to doháněla jinak se také říct nedá.  Celkově zklamání. 35% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože první věta která zazní oznamuje, že tohle je jiný příběh, než běžná pohádka o princeznách a dracích, v komentářích se mnozí můžou po..., že je to feministické a kdoví co ještě. Rozhodně nepatřím mezi fanoušky černošských Sněhurek, nebo trans Popelky. Mám za to, že si mají menšináři vymyslet vlastní příběhy a neprznit "naše". Mladá dáma je v tomto ohledu úplně v pohodě. Mazeau je ale matla a napsal další sotva smysl dávající scénář. I díky tomu se tvůrci zasekávali na scénách, které byly jen efektní. Vždyť samotný útěk Elodie z jeskyně zabere bezmála 45 minut. Takže výsledkem je jakási směska pohádky a survival fantasy s mnoha žánrovými nešvary. Samozřejmě není špatně všechno....drak vypadá výborně a mě osobně je Millie sympatická. A vlastně oceňuji i tu snahu vybočit ze zajetých kolejí. Byť tedy s jinými/talentovanými tvůrci, by to nepochybně dopadlo lépe. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezky udělaná, avšak naprosto plytká až slaboduchá manipulativní přiblblost bez invence a rádoby Šmakova srací houšť, kterou Bolševize patrně cvakla pouze proto, aby „nade vši pochybnost“ diverzitně „prokázala“, že i mýty a pohádky tu přeci odjakživa vznikaly jen díky negrům a feministkám. Ke korektní dokonalosti už chyběl jen nějaký ten řádně přihřátý princ a ostrakizovaný transdrak. Nesympatická Milka Robert Hnědá, která už dávno vyrostla ze svého pedofilního šarmu do naprostého nehereckého polena, tu jen planě předvádí ochotnickou kafilérii a nové botoxové rtíky, tudíž si plně na své přijdou maximálně tak instapičusové a reprezentanti v hodu rozštěpem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem vzhledem k vlažnému hodnocení zde (ale i na Imdb) očekával od Mladé dámy nějakou pásově vyrobenou tuctovku, avšak po zhlédnutí musím říct, že se pro mě osobně jednalo o veskrze milé překvapení. Mladá dáma má líbivé vizuální provedení a svou atmosférou (ale částečně i příběhem) mi nejednou evokovala druhou Zlobu (Robin Wright jako by vypadla z oka Michelle Pfeiffer) či Šmakovu dračí poušť. Děsuplná dračice se tvůrcům co do vzhledu, hlasového projevu, ale i backgroundu velmi povedla a výtečně dotvářela ponurou atmosféru na první pohled pohádkového filmu, který byl však spíše fantastickým survivalem, v němž došlo na nejednu popáleninu či upálení zaživa. Ve výsledku bych dal filmu tři a půl hvězdičky, ale jelikož mi sedl, tak mu přidám na slabší čtyři. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama