Reklama

Reklama

Batman: Zkáza Gothamu

  • USA Batman: The Doom That Came to Gotham
Trailer

Bruce Wayne se po deseti letech vrací do Gotham City, kde se před dávnými časy stali jeho rodiče obětí šílence. Během své cesty se Bruce setkává se třemi sirotky z ulice, v nichž Batmanovi fanoušci poznají různé verze Robina. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé skĺbenie Lovecrafta a Batmana v prekvapivo originálne vyskladanom príbehu, kde jednotlivé elementy z rôznych poviedok nepôsobia samoúčelne. Dokonca aj animácia je na súčasné animované DC filmy prekvapivo fajn (i keď stále to je niekoľko líg za tým, ako sa kreslili filmy v 90tych rokoch). A Two-Face je úplne mňamózny! ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

New York (teda Gotham) za časů prohibice šmrnclý přímočarým lovecraftovským horůrkem. S podivem, že se Elseworlds adaptace netočí častěji. Když už po xtý variujeme origin ať je to aspoň takhle. Gotham by Gaslight byl o něco lepší, přehlednější. Ale více méně to vyjde nastejno. Takže se nic nemění, u DC nad mrtvolně neduživými live action taškařicema pořád vedou animáky. A o parník :) ()

Reklama

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký fanoušek všech možných alternativních verzí Batmana z minulosti, ale tohle mi překvapivě sedlo. Za zmínku stojí především precizní animace, která opravdu vyniká mezi většinou DC animáků za posledních pár let. Doslova jsem hltal nekonvenční mytologii tohoto světa a depresivní atmosféru Gothamu. Jediná věc, kterou bych vytknul je přemrštěné množství záporáků, ale jinak jsem si film moc užil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ano ta předloha je parádní horor lovecraftovských proporcí a mythologií který na sebe funkčně roubuje Batmanovský svět.. Film je to ale poněkud křečovitý. Čouhá z toho ten potenciál epického příběhu, ale je to celé jaksi asi dramaturgicky a scénáristicky nezvládnuté. Lepí to různé povídky dohromady tak, že to sice neurazí a není to vyloženě špatně, ale zároveń člověk cítí, že kdyby se do toho dalo trošku více práce (klidně i v tomhle nastavení a směru) tak by to moha být úžasná, vrstevnatá minisérie na kterou by se vzpomínalo roky a která by kdysi legendární DC animáky vytáhla z té rutinérské břečky ve které už roky bezradně sedí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi animák od DC vůbec netrefil do vkusu. Díky Elseworld tu sice doslova můžeme vidět jakoukoliv divočinu tvůrce napadne, ale tady to příběhově nebylo nic zajímavého. Sice je hororová atmosféra místy fajn, a i vše kolem Lovecraftových světů, ale ve spojení s Batmanem to drhlo až nepříjemně často. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o adaptaci seriálového grafického románu, který napsal Mike Mignola spolu s Richardem Pačem a ilustrovali Troy Mixey a Dennis Janke. Vydalo nakladatelství DC Comics v roce 2001. (JasonCZ)

Reklama

Reklama