Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

akiba odpad!

všechny recenze uživatele

Šok přichází především z nové koncepce dabingu, zvuků a hudby. Úchylná zvuková stopa podtrhuje nepatřičnost tohoto dílu v jinak poměrně konzistentním světě Krtečka, který od devadesátých let zaznamenal stále strmější pád až do náruče pandy. Tady se ale Trtek, jak říkal můj syn, v roli sexuálního mentora dopracoval taky do nebývalých hloubek. Nic proti zobrazení mateřství a sexuality v pohádkách, ale trapný scénář a nepochopitelná role černého zvířátka v této show budí rozpaky. Ze zajíčka, kulturního symbolu plodnosti, se vyklube neschopný břídil a chybí jen málo k názorným ukázkám, jak správně kopulovat, diagnostikovat povahu sekretu – či jak by řekli bratři Poláci, tajemství. Ano, některé věci měly zůstat tajemstvím v Milerově šuplíku, nebo to poslat všehoschopným tvůrcům za oceánem. Celé by to totiž působilo adekvátněji v některém z dílů Rena a Stimpyho. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dětska naivita krtka mi nesedí k tomu tunelu paní Zajícové.Tenhle krtek je jemný přešlap, na jednu stranu je fajn že se nebojí takových témat, protože Krtek je světák, ale mohli ten porod udělat jinak. Každopádně děkuji známým že mi řekli o tomto díle, dokuď jsem ho neviděl tak jsem tomu nevěřil .Nemyslím jak se rodí děti, samozřejmně! ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Krtek porodníkem - nebudu se tvářit, že mě to poněkud nezaskočilo - jo, jo, celou dobu kalhotky s kapsami, provázek, kulička, zavírací špendlík... a pak najednou porodnické kleště!!! Osvěta robátek? Proč ne. Jen ten pohádkově vyvedený detailní pohled na genitálie rodící zaječice přece jen nastoluje poněkud šelmovskou otázku: bude se pan Miler později takhle naturalisticky věnovat i procesu, jakže se malí zajíčci mamince do bříška vlastně dostali?? (Že by se přehodnotil žánr) :-))) ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

WTF ??? Človek by si myslel, že po nejakých tých rokoch ho už nič len tak ľahko neprekvapí. Zvlášť u "krtečka". No mýlil som sa. Čo už. Ak mala byť táto časť osvetová, tak naše deti "chráňpánboh". A tá socialistická hudba, tak to bol vrchol. :-) Jediné čo ma pri sledovaní tohto zvratku napadlo, bola jedna epizóda zo SIMPSONOVCOV, kde žiakom tiež na hodine premietali takýto osvetový film s "králikmi", pričom väčšina akcie sa odohrala mimo obraz, a divák už videl len zdesené tváre detí a učiteľkino lakonické konštatovanie (s cigaretou v ruke): "Předstírá to." :-) Sila ! (11.2.2009) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Známější spíš pod názvem "Krtek a vagína". Při prvním shlédnutí jsem měl pocit, že mě šálí zrak. Pak jsem se ale ujistil, že vidím správně... Že nejsem obětí přeludu, jak jsem si původně namlouval. A začal jsem vážně přemýšlet na tím, zda se pan Miler definitivně nepomátl na rozumu. Tenhle díl se ihned po odvysílání na televizních obrazovkách stal přímo legendou. A kdo tehdá neviděl, jak se krtek rýpe paní králíkové v *tentononc*, ten jakoby nežil. Nu, rozdýchal jsem to, rozdýchal. Ale celoživotní jizva ve mě zůstala. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama