Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná dívka Alice se zamiluje do svého nadřízeného a zasnoubí se s ním. Skutečné potíže ale začnou, když snoubenci chtějí seznámit své úplně rozdílné rodiny. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Foma 

všechny recenze uživatele

Typickej Capra, docela i s originální zápletkou, a opět pozitivní, přinášející dobrou náladu a nadhled. Často se tomu říká naivita nebo idealismus, ale ono se prostě s takovýmle idealismem žije líp a pokud se dá s tim žít, tak je to přece i docela reálný. Takže díky za Capru a všechny jemu podobný. ()

S_M_Lomoz 

všechny recenze uživatele

Milá Fan Vavřincová, nevím, jestli když jste vymýšlela Takovou normální rodinku, zapracovalo podvědomí nebo jde o vědomou výpůjčku. Ale ta podobnost je TAK bijící do očí... Je to pohádka, pro velké. Bohatý bankéřův synek se zamiluje do své sekretářky. Ano, ale velmi pěkná a legrační pohádka :-) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Místy až moc velká taškařice s prvoplánovým humorem (což by nemuselo vadit, ale v první půli často to, co mělo působit vtipně, bylo dost trapné). Mohlo to být slušné moralizační drama, nebo běžná romantická veselohra Abych mu nekřivdil, tak pár vtípků se našlo. # příběh 7 | hudba 5 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa viete ( teda aspoň občas ) radovať zo života, tento film vám urobí náramnú radosť. Nekonečne optimistický pohľad do ( aj ) amerického života, kde sa stredná vrstva vysporiada s každým problémom po svojom a ,,horných desaťtisíc,, pochopí, že toto nieje tá pravá cesta, ktorou kráčajú. Rozprávka, ale milá. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Spíše projde velbloud uchem jehly než bohatec do království nebeského, praví se v Bibli. A něco na tom je. Caprovy společenské komedie z 30. a 40. let však odmítají tuto posvátnou tezi akceptovat a staví proti ní idylický obrázek sociálního smíru, k němuž hrdinové oněch děl dospějí zpravidla skrze poznání známého vzorce: bohatství = zlo a osamělost, chudoba = poctivost, zábava a mnoho přátel. Tyto filmy však (na rozdíl od podobně schematických výtvorů socialistického realismu) nejsou apoštoly revoluce, naopak ukazují, že i v rámci kapitalistického status quo "když se chce, všechno jde". Jejich naivita je dnes samozřejmě do očí bijící. Ale horší se mi zdá, že Caprovy filmy (na rozdíl třeba od stejně starých Hawksových crazy komedií) díky své mainstreamové sterilitě značně vyšuměly i po stránce zábavnosti. You Can't Take It with You je však naštěstí adaptací poměrně zdařilé divadelní hry s poměrně kouzelnými postavami. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • I keď je v divadedelnej predlohe len 19 postáv, filmové spracovanie ich má 153. (fishki)
  • Columbia zaplatila 200 000 dolárov za filmovacie práva. (fishki)
  • První spolupráce Jamese Stewarta & Franka Capry. (formelin)

Reklama

Reklama