Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná dívka Alice se zamiluje do svého nadřízeného a zasnoubí se s ním. Skutečné potíže ale začnou, když snoubenci chtějí seznámit své úplně rozdílné rodiny. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

S_M_Lomoz 

všechny recenze uživatele

Milá Fan Vavřincová, nevím, jestli když jste vymýšlela Takovou normální rodinku, zapracovalo podvědomí nebo jde o vědomou výpůjčku. Ale ta podobnost je TAK bijící do očí... Je to pohádka, pro velké. Bohatý bankéřův synek se zamiluje do své sekretářky. Ano, ale velmi pěkná a legrační pohádka :-) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pecka od Franka Capru. Hromada nádherne napísaných a zahraných postavičiek medzi ktorými sa sa stráca dokonca aj šarm Jamesa Stewarta. Filmu síce dosť dlho trvá pokiaľ sa úplne nakopne ale keď sa mu to podarí tak je to úplná paráda. Tá kombinácia absurdného humoru, veľkých tém ( aj keď samozrejme už po takmer 80. rokoch to občas pôsobí naivne), sociálnej kritiky a rodinnej drámy je neodolateľná.Film, ktorý trhá bránicu aj slzné kanáliky. 9/10 ()

Reklama

worm14 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitém začátku se i z tohodle filmu vyklube skvělá komedie. Líbilo se mi až idilické vylíčení hlavních postav v kontrastu s rodinou milionářů. Děda, který z rukávu sype životní moudra, matka, která neustále píše na na svém stroji divadelní hry nebo otec a další původně náhodní kolemjdoucí, kteří ve sklepě vyrábějí celá léta ilegálně petardy. Neskutečné množství gagů a komických situací (soud, nóbl restaurace, parta dětí v parku atd...). Prostě vyloženě jsem se bavil a můžu říct, že se jedná o jednu z nejlepších komedíí 30. let, kterou jsem kdy viděl. Přišla mi snad i lepší než Caprova předchozí, oscary ověnčená komedie na podobné téma - Stalo se jedné noci. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Žijete jako ve filmu od Walta Disneyho!" Hodněkrát mě během sledování napadlo, jak by asi dopadl současný remake. A zjistil jsem, že hodně špatně. Tenhle krásný idealismus a optimismus se do dnešních dob zkrátka nedá převést - je to něco, co je na jednu stranu zcela ukotveno ve své době, ale právě díky tomu můžeme ten příběh prožít bez shovívavého úsměvu na rtech. Všechny ty trhlé postavičky dokáží do člověka nalít pozitivní energii a může nám být jedno, že přesně odhadneme, jak příběh skončí. V těchhle Caprových sociálních pohádkách je zlo vždycky poraženo, žádný jiný závěr by neměl šanci fungovat. A mimochodem, grimasy Edwarda Arnolda jsou k nezaplacení! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz mam napozerane nejake hollywoodske konzervacky, jedna sa volala Philadelphia story tiez zo Stewartom /Mr. Smith goes to washington/ a druha spolocenska konzervacka sa volala Roh za obchodom /alebo Obchod za rohem? - no uz neviem, ale tak nejak to bolo/ tiez zo Stewartom. Tuna ide o dalsiu hollywoodsku konzervacku, v ktorej okrem Stewarta exceluje aj skvela Jean Arthur /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Smith goes to Washington, Rozruch ve meste/. . Kulisy su na urovni, a nie lacne papundeklove, vidno, ze sa tvorcovia pohrali s nimi, US styl humoru mi nevadil a dobre som sa zabaval - rad totiz nadhodnotim kadejaky riedky prujem z 30., 40., 50. 60. a 70. rokov. Toto ovsem bolo kvalitne, Capra sa rezii rozumel : 80 % ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Dub Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • V roku 1938 mal bežný film približne 2 a pol kilometra natočeného materiálu. Tento film mal niečo cez 100 km. (fishki)
  • Columbia zaplatila 200 000 dolárov za filmovacie práva. (fishki)

Reklama

Reklama