Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná dívka Alice se zamiluje do svého nadřízeného a zasnoubí se s ním. Skutečné potíže ale začnou, když snoubenci chtějí seznámit své úplně rozdílné rodiny. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický moralizujúci F. Capra. Veľmi roztomilá a príjemná romantická komédia, ktorá sa nesie v znamení tém ako sú napríklad, že priateľstvo je nad všetky peniaze, alebo že nie je dôležité, z ktorej spoločenskej vrstvy pochádzaš, hlavne aby si bol dobrý a láskavý človek... Témy, ktoré sú pre J. Stewarta šité ako na mieru, pričom ani teraz po hereckej stránke nesklamal. Proste pohodovka. 80/100 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Já to tušila. Jsem prostě Caprova holka, jeho filmy mě totiž vždycky dostanou. Tohle je sice můj třetí Caprův snímek, avšak můžu říct, že jak jsem si nikdy neoblíbila žádného režiséra natolik, abych musela sledovat jeho filmy, tak s Caprou se mi to stalo. Láká mě čím dál tím víc. I když hned na úvod řeknu, že tohle pro mě není nejlepší Caprův film, musím jít s hodnocením setsakramentsky vysoko. Protože TO konečně přišlo. Capra totiž opět namíchal tak lahodnou pohádku s tak milými postavičkami, okořenil to velkou dávkou vtipu a svým režisérským umem, až jsem se místy hlasitě smála, sem tam měla slzy na krajíčku a taky přišel ten úžasný pocit mrazení v zádech (zde ze samé radosti). Už jsem ani nedoufala, že se to v dohledné době nějakému filmu podaří. Ale Capra to se mnou holt umí a dostal mě tam, kam chtěl. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Místy až moc velká taškařice s prvoplánovým humorem (což by nemuselo vadit, ale v první půli často to, co mělo působit vtipně, bylo dost trapné). Mohlo to být slušné moralizační drama, nebo běžná romantická veselohra Abych mu nekřivdil, tak pár vtípků se našlo. # příběh 7 | hudba 5 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4 ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitém začátku se i z tohodle filmu vyklube skvělá komedie. Líbilo se mi až idilické vylíčení hlavních postav v kontrastu s rodinou milionářů. Děda, který z rukávu sype životní moudra, matka, která neustále píše na na svém stroji divadelní hry nebo otec a další původně náhodní kolemjdoucí, kteří ve sklepě vyrábějí celá léta ilegálně petardy. Neskutečné množství gagů a komických situací (soud, nóbl restaurace, parta dětí v parku atd...). Prostě vyloženě jsem se bavil a můžu říct, že se jedná o jednu z nejlepších komedíí 30. let, kterou jsem kdy viděl. Přišla mi snad i lepší než Caprova předchozí, oscary ověnčená komedie na podobné téma - Stalo se jedné noci. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Ani mi tak nevadila Caprova sentimentálnost, jako nejasná optika příběhu, která přeskakuje z jedné postavy na druhou, čímž není jasné, kdo je vlastně tím hlavním, o kterém chtěl režisér vyprávět (citelně zde chybí zásah dramaturga). Film se dobře sleduje, o vtip tu není nouze a jeho základní myšlenky jsou veskrze sympatické - dělej co tě baví a budeš šťastný (sice je to utopie, ale nádherná :) 7/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1938 mal bežný film približne 2 a pol kilometra natočeného materiálu. Tento film mal niečo cez 100 km. (fishki)
  • Dub Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • První spolupráce Jamese Stewarta & Franka Capry. (formelin)

Reklama

Reklama