Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

tron 

všechny recenze uživatele

Carpyho Prepadnutie 13.okrsku je rozhodne lepšie, ako po remeselnej stránke solídne nakrútený remake s Hawkeom a Fishburneom z roku 2005. Je drsnejší (zmrzlina) a akcia je menej učesaná a teda pôsobivejšia a celkovo je to špinavšie (v dobrom) a kratšie a po stránke scenára krásne jednoduché (Zlo je anonymné, nemá vlastne takmer žiadny dôvod k útoku). Ďalší kvalitný príbeh na tému „my vnútri, hajzli vonku a tak to musí zostať čo najdlhšie“. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som až taký náročný divák, ak očakávam od filmu aspoň elementárnu logiku. Carpenter to môže vysvetliť tým, že zdrogovaní členovia gangov konajú nelogicky, no počas toho obliehania ukázali, že pri tom občas aj rozmýšľali a plánovali, takže táto výhovorka neobstojí. Nedozvieme sa, prečo si vyhliadli práve zmrzlinárske auto (nejaká trauma z detstva?), ani prečo sa šéf bandy nechal tak amatérsky odbachnúť, ani prečo sa stovka ľudí snaží silou-mocou dostať do budovy, aj keď si idú po istú smrť. Nelogické konanie však máme aj na opačnej strane, z nebezpečného zločinca sa náhle stane správňak s morálnymi vlastnosťami, ktoré by mu mohlo závidieť 90% ľudí na planéte... Odhliadnuc od toho všetkého, ide o remeselne dobre zvládnutý film, takže u mňa čistý priemer. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Carpenter v akčných vodách pláva rovnako dobre ako v horrorových. Pomerne prevratný akčných film, ktorý sa zaslúžil aj o rozvoj žánru, ale zároveň nastavil latku veľmi vysoko. Je tu síce pár momentov, ktoré v scenári reálne absolútne nesedia, hlavne v závere, no inak to je akčná jazda ako má byť, so skvelou hudbou a bez zbytočných kecov a omáčok. 75%. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosfera v netradičním filmu, kde Carpenter opět netvoří klasický strach, ale jeho kombinaci s absolutní úzkostí a nevýchodností celé situace. Hudba je opravdu hodně "sedmdesátková", ale ve výsledku dokonalá, stejně jako béčkové záběry a charaktery. Spolu s Věcí to nejlepší co jsem zatím od Carpentera viděl. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co je thriller. Snažím se na to přijít. Sračky nové americké produkce mi to znemožňují. Jenom tak cítím, co to thriller byl. A v tomto případě mám skoro jistotu, že toto thriller byl. Myslím, že to Carpenter zvládl velmi dobře. Policejní stanice se ruší. Nikde nikdo. Jen mrtvoly. A kdo je vrah v cele? Spojenec? Nepřítel? Slušné Johne, pěkně jsi to vymyslel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Příběh o tom, jak ho jeho otec poslal v šesti letech na policejní stanici se vzkazem, který vypráví Ethan Bishop je skutečný příběh Alfreda Hitchcocka. Hitchcock ho řekl Francois Truffautovi v jeho knize "Hitchcock". (pUnck)
  • Ve scéně, kdy policista Bishop (Austin Stoker) dorazí na místo přidělení, visí nade dveřmi cedule s nápisem „division 14“, nikoliv „division 13“, jak by správně mělo být. (Lorge)
  • Režisér filmu John Carpenter se ve filmu objeví jako jeden z členů gangu, který se snaží vlézt do policejní stanice oknem. (pUnck)

Reklama

Reklama