Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

suertuda 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, že i dokonalý příběh se v rukou špatného režiséra stává pohromou. Pakliže chceme zmodernizovat stovky let starou knihu, musíme podle toho film upravit, na což Nelson bohužel zapomněl a což se odráží i ve spoustě diaolgů. Drama se tak stává nemastné neslané, a to dokonce i přes relativně kvalitní herecké obsazení. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek zachcující nesmrtelný příběh- nebo alespoň jednu stále a vždy pravdivou myšlenku. A to, že žárlivost je proklatě silná věc. To, že se vše odehrává na střední škole dodává příběhu ještě více té všudypřítomnosti a prostosti celého problému...Myslím tím, jakoby jste slyšeli "jsem žárlivost a přede mnou se neschováte". A to co se vážně hodně povedlo jsou herci- ti byli téměř všichni skvělí. ----"I always wanted to live like a hawk. I know you're not supposed to be jealous of anything, but..."---- ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám raději Joshe v kladných rolích, ale na tom se nic nemění. On prostě hrát umí, ať už má tvář jakoukoliv. "O" je nezvyklé zpracovní uměleckého Shakespearového díla. Řekla bych, že se na to koukat dá, ale v téhle moderní verzi nějak hercům tu jejich zoufalost a žárlivost nevěřím. Buď jsou všichni až příliš labilní, nebo to nebylo smyslně uchopené, a herci trochu přehrávali, ač se v divadle nenacházeli. JInak vcelku průměrné drama na jedno skouknutí. 5/5 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Slušná Shakespearovská adaptace zasazená do prostředí americké střední školy. Nejlepší je Hartnett - kdo by řekl, že tak pěkná tvář (dle mé sestry!) umí také hrát (a dobře). Zatim jeho nejlepší herecký výkon kariéry. Škoda, že ti naši idioti přetransoformovali jeho jinak hluboký hlas na mňoukající kočku. Mimo jiné ukázali pánové Hartnett a Phifer, jak se hraje basket. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Velmi nebezpečné známosti. Taky předělávka klasickýho románu zasazená do moderní doby, s moderní hudbou, taky intriky a celý v takovým stejným stylu. Vlastně ne ve stejným stylu, v horším. A ta basketbalová věc mě nebere. Obsahuje několik fakt dobrejch scén. Někdy je to ale zase dost nejapný. Jako že to není japný. Chování postav - nad tím mi někdy zůstával mozek vertikálně stát ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama