Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Belze bubák v automatu na ledovou tříšť s příchutí kiwi? Bójim.. Pozvolně budované napětí pomocí rezavých mravenců, dešťovek na okně, červů, zírajících bezdomovců, zírajících metalistů a především znepokojivé hudby. A jsme u toho. Pokud by si člověk odmyslel hudební složku, vypadal by film jak stydlivý naháč uprostřed palubovky vyprodané Madison Square Garden - naštěstí pro něj, lišák John svými mrazivými syntezátory vyhodil pojistky. Nemějte mi to za zlé, ale léta zkušeností prokázala, že Carpenter chutná jedině na ledu.. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Od Johna Carpentera mám radši jiné filmy (nad nimiž suverénně ční nedostižná mrazivá VĚC), ale i Vládce temnot, jednou za čas, když je chuť na nějaký horor, potěší. Synťáková hudba, Donald Pleasence, Alice Cooper, osmdesátkový feeling a vůbec, celý styl filmu se mi líbí. Posledních cca deset sekund před závěrečnými titulky, jsou opravdovým vrcholem snímku. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický začátek (i přes trochu naivní děj a postavy vůbec) a parádní konec. Bohužel cca třetina filmu, která má být vrcholem filmu - ta, ve které je nejvíc akce a brutalit - už nějak po letech nefunguje a paradoxně mi přišla z celýho filmu naprosto nejnudnější a nejmíň zajímavá. (6/10) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama