Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (179)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sisu pod réžiou Nemecka, v podobnej réžii sa teraz nesie celý svet, či už povinnosť všetkých dodávať zbrane a uťahovať si opasky, či už majstrovstvá sveta v hokeji a celkový trend elého sveta klanať sa Amíkom a fašounom. Spracovanie príbehu nie je úplne zlé, pochopiteľne je to pod taktovkou Netflixu, tak sa dočkáme bububu bieleho uja kňaza, mladých sebavedomých klitorisáčiek odpaľujúcich jednu rpg za druhou, zničeného, podotýkam kresťanského kostola, ešte aby tak strieľali JUWE na svoju synagógu, to by im súdruhovia rabíni neodpustili a priškrtili by chechtáky už aj tak upadajúcemu Netflixu. Ale celkovo film ubieha celkom svižne, síce pred bránami Berlína sú Sovieti ale Nemecko kapituluje nie kvôli spojencom ale kvôli súdruhom boľševikom z USA, aby tupuťké mozočky pochopili ako si to majú myslieť a nie ako to bolo naozaj. Treba pochváliť pomerne dobrú kameru, v poslednej dobe tradične výborný výber piesní a celkovo ozvučenie a síce jednoduchý avšak pomerne zaujímavý príbeh, vďaka ktorému film ubieha vo svižnom tempe a našťastie nemá 120 minút, ako je u Netflixu v poslednej dobre zvykom. 3*+, no tých takmer 70% je celkom objektívne hodnotenie zdejších filmových expertov. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žánrový eintopf, který úplně neví čím by chtěl a tak je chvilku strašně vážný, chvilku zase nešetří černým humorem a jako bonus je prošpikovaný solidní akcí  ovšem dohromady to jako celek překvapivě slušně funguje. Režisér má evidentně hodně rád Tarantina a westerny a na atmosféře filmu včetně velmi dobrého soundtracku je to dost znát. Není to sice úplně dokonalé a hlavně dialogová stránka má do Hanebných panchartů hodně daleko, ovšem v tomhle případě to ničemu nevadí. Žádná žánrová klasika ze Zlata a Krve nejspíš nebude a spadat bude spíš do ranku jednohubek, nicméně na Netflix (s jeho mnoha filmovými přešlapy) jde o nad očekávání povedený kousek...70% ()

Reklama

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než podobně zaměřenej finskej Sisu. Já vlastně nerozumím, čím chtěj tvůrci těchto filmů zaujmout. Žádnou velkou hloubku či přesah to nemá, takže by to nejspíš mělo hlavně bavit. Jenže nebaví. Dialogy mezi nezajímavými postavami nejsou tahákem filmu a pokud tvůrci nejsou schopni vytvořit postavy, které mají šanci zaujmout, bavit, tak by měl většinu stopáže postavit na něčem jiném - třeba na akci. (Sisu na akci stojí více, ale ta má své vady: protagonisu hraje dědek, kterej se v kontaktní akci nemusí moc hýbat a sám má plot armor). Zde akce sice není nejhorší (Raid, Wick a Kingsmani nastavili laťku dlouhých záběrů a slušné choreografie), ale není jí mnoho a není ani dost strhující. Takovej Hardcore Henry je v tomhle smyslu úplně někde jinde a stál jenom 2 miliony USD. To jen pro srovnání. Já vlastně nechápu, proč tolik tvůrců není schopno látku pořádně vyhrotit a přestřelit. Proč je to rozkročené mezi akční slátaninu a vážné válečné drama? Taková kombinace přece nefunguje, páč jedno znehodnocuje kvality druhého. Hřebík do rakve tohoto otravného filmu nasazují momenty, kdy postavy jednají zcela nelogicky: Jedna bába schytá kultu do hlavy, druhá ženská se z krytu postaví, zakřičí "Né!" a schytá jednu též. Typický případ toho, kdy je ve scénáři něco napsáno, ale režisér to není schopen autenticky zhotovit. ()

Preyer 

všechny recenze uživatele

"Krev a zlato" je solidní zábavný válečný film, který napodobuje exploitation filmy sedmdesátých let. Zápletku sice nelze označit za kdovíjak originální, což ovšem v tomto případě pokládám za naprosto nepodstatný fakt, jelikož pro mě je daleko důležitější, že film má vážně parádní spád, nabízí zvraty, disponuje emocemi, a i když v závěru nepřekvapí, tak ani to vůbec nevadí, jelikož obě ústřední postavy jsou natolik sympatické, že kdyby to nedopadlo tak, jak to dopadlo, tak by mě to pořádně nasralo :-). Překvapily mě kontaktní souboje, které jsou dynamické, drsné, mají skvělou kameru a vidět fighty s náckama je zkrátka radost. Přestřelky jsou taky hezky dynamické, pěkně ozvučené i realistické a je jich dost. Vizuálně je "Krev a zlato" na slušné úrovni, má to příjemný "western feeling" a Tarantino tu je místy vskutku cítit, občas si tvůrci vypomůžou černým humorem. Některé pasáže jsou pozoruhodně kruté a neštítí se zabíjet sympatické vedlejší postavy. Zkrátka velmi zábavný film plný brutálního masakrování nácků sekerami, kulomety i vidlemi. Jak se neusmívat, když nacistickému násilníkovi někdo lije do rozkroku horkou kávu? /70%/ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama