Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Europop v podání Japonek v sukýnkách bych dával i pravidelně :-). Člověk by ani neřekl, že jde v animované verzi natočit tak bravurně vymyšlený psychologický snímek. Já k tomu vlastně nemám co říci. Ještě pořád to vstřebávám, ale ta hra s psychologií, hroucením osobnosti a smazáváním hranic mezi skutečným a vysněným světem je výborná. Režii hrané verze prosím svěřit Davidu Lynchovi, děkuji. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mindfuck, který si s divákem hraje jako kočka s myší. Začátek je sice slabší, ale postupně se komplikuje a komplikuje, až nakonec vůbec nevíte co se to proboha děje. Což koneckonců dokazuje i to, že do dnešního dne nevím, jestli jsem celý příběh vlastně pochopila správně. Animace není moc pěkná ani moc propracovaná, ale z některých scén a hlavně ze soundtracku mi běhal mráz po zádech. 8,5/10 ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Thriller o popové zpěvačce, která se rozhodne přestoupit na hereckou dráhu, což se ovšem ukáže býti velice obtížným... Úžasně strhující. Fantasticky atmosferické. A navíc s parádní mysteriózní příchutí. Mňam! (nebo spíše „Brr!“?) Nemám jediné výtky - Perfect Blue je pro mě jedním z nejlepších filmů vůbec. 9+/10 ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Další z řady japonských podivností na které se oko Evropanovo dokonce i zvládne dívat. Nečekejte ale žádnou procházku růžovým sadem - ze všeho nejvíc mi tohle dílko připomínalo Lynchovu tvorbu, pouze s tím, že zde je dokonce i celkem jasné rozuzlení. Pokud má tedy člověk náladu na něco trochu víc netradičního, mohu Perfect Blue jedině doporučit. Celkově 84 %. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nevěděl sem, co mám od tohodle filmu čekat a musím říct, že počínaje 50. minutou sem opravdu nestíhal nic jinýho, než valit voči. Naprosto mistrovský mix takovýho toho popelkovskýho typu, říznutej Davidem Lynchem, a Wesem Cravenem, matení diváka, že neví, jestli sleduje děj, nebo film, popř. komu se vlastně co zdá... Přestože animace občas trošičku pokulhává, samotné tempo filmu je naprosto smrtící, strach z neznáma vas pohltí naprosto úplně, a ty dvě honičky jsou obě tak naprosto vysilující, že se u nich docela zapotíte. Konec fimu se dá sice vykládat více způsoby, a v některých místech působí zpětně trošičku nelogicky, ale věřím, že je to pouze otázkou opakovaného zhlídnutí. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama