Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, skvělý film. Vlastně je skvělá až poslední třetina, která je naprosto strhující a neuvěřitelně chytlavá. První dvě třetiny jsou velmi pomalé a hlavně ze začátku mě téměř nutily, abych sledování přerušil a už se k němu nikdy nevrátil. Šlo hlavně o podrobné popsání a rozepsání vztahu hlavní dvojce. Tím se dostávám k naprostému paradoxu celého filmu a to je fakt, že pokud by divák (nebo jenom já?) nepřekousl nudnější dvě třetiny filmu, nezažil by pak tak úžasné finále. To totiž stojí na tom, jak moc poznáme citové vztahy hlavních postav, popsané právě na začátku. Mysteriózní tento film není ani trochu, spíše romantické-polodrama. Prolínání dějů nejprve napáchá pěknou paseku v divákovi mysli, ale na konci je vše krásně celistvé a řádně vysvětlené. 80% 10.04. 2010 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ano ani já nejsem příznivcem romantiky, ale zde nechápavě kroutím hlavou jak složitý a překombinovaný scénař film má, který naštěstí působí logicky a dává smysl. Je až neuvěřitelné, že se sami scénaristi v tom neztratili. Hartnett, Kruger,Byrne, skvělé trio, které vám poplete hlavy. Překvapivé také je, že je film zábavný a upoutá si pozornost od začátku až do konce. Za dojemný konec přihazuji plnéj kotel. 90% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po první hodině jsem uvažoval o podstatně horším hodnocení, pak ale zpřeházená mozaika začne rozkvétat a v celkovém součtu jsem se zasekl někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. I přes prkenného Joshe Hartnetta a Diane Kruger, jejíž herectví vyznává taktiku "jsem hezká a umím se usmívat", nabízí film poměrně silný závěr... možná je to dané i tím, že až v něm je konečně vše jasné a propletenec vztahů, v němž hraje větší či menší roli pět lidí, pozná svůj jasný výsledek. Největší klad filmu, pokud pomineme vizuální i hudební stránku, je tak paradoxně matoucí přístup tvůrců, který mě v úvodu štval a který z jinak nekomplikované story dělá film komplikovaný. 7/10 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal CSFD, tak bych si tenhle film nikdy nepůjčil, tomu věřte. Očekával bych tuctovou romantickou komedii...Ovšem zdejší interesantní hodnocení mě donutilo zkusit to. I tak moje očekávání byla stále poměrně nízká. A vyklubal sez toho velmi rafinovaný film, něco mezi romancí, detektivkou a thrillerem. Často jsem byl v napětí a pořád jsem byl zvědavý, co se bude dít dál. Chytrý scénář, zajímavá práce s časem, dobrá režie. Diane Krugerová mě vůbec nezaujala, ta opravdu neumí hrát, zato Rose Byrne ( sakra kdo to je? ) je vynikajicí, rozhodně nejlepší postava filmu. Sakra, já jsem dokonce uvažoval o pěti hvězdách! Díky, CSFD!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soudržně a efektně natočený retrospektivní příběh, který v první polovině namlsá návalem umně nakousnutých dějových informací na několika časových frontách, zatímco v závěru svede dohromady svou čtveřici protagonistů v emocionálně vyhroceném a filmařsky důmyslném vztahovém leporelu. Opravdu málokdy se vidí film s podobným romantickým nábojem, který by nepřestával překvapovat a bavit a do obvyklé závěrečné scény by dofinišoval v takovém stylu, že ji už jen s ohledem na předchozí strhující dění pasoval na pozici nejkrásnějšího žánrového zakončení široko daleko. Některé neoriginální filmové perličky, kdy se počet náhodných setkání postav přeci jen kupí dost nepřiměřeně, potažmo se hrdinové vzájemně přehlédnou, přestože jsou vzdáleni jen několik metrů od sebe, mi sice brání udělit nejvyšší hodnocení, jakkoli se ho moje nekonečné sympatie k pocitům a jednání zamilovaného Joshe Hartnetta opakovaně dovolávaly... 85% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)
  • Film se původně měl jmenovat „The Apartment“, ale po nějaký čas se producenti oháněli i názvem „Obsessed“. Představitel jedné z hlavních rolí Josh Hartnett ale jeden z názvů označil jako vhodný pro televizní film týdně, po čemž studio MGM zvolilo raději další ze zvažovaných, „Wicker Park“. (imro)
  • Stejně jako v původním filmu Byt (1996) si i zde Matthew (Josh Hartnett) objedná během "závěrečné" konfrontace k pití dvojitou vodku. Jak v předloze, tak i v tomto remaku ji nedopije. (dickens)

Reklama

Reklama