Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to již téměř rok, co byla v poklidném městečku Shallow Valley spáchána brutální vražda místní dívky, kterou se šerifu Jacku Sheppardovi nepodařilo objasnit. Právě se chystá z města navždy odjet, když se na schodech policejní stanice objeví mladík celý od krve. Jack musí svůj odjezd odložit. Brzy zjistí, že mezi mladíkem a loňskými strašlivými událostmi existují souvislosti... Jaké tajemství leží pohřbeno ve stínech minulosti malého města? Jaké hrůzy ještě čekají v lesích? Někteří lidé by si přáli, aby tyto otázky nebyly nikdy zodpovězeny... (Magic Box)

(více)

Recenze (106)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Za všechno se musí platit a před vinou nakonec nikdo neuteče... Tak tak. "Náš osud je i Váš..." No, můj názor nemusí být i Váš, protože já si nemyslím, že nízkorozpočtový musí nutně znamenat to, co si alespoň já představuju pod pojmem >béčkový< . Tenhle malý film má totiž své nesporné kvality a sugestivní atmosféru, plnou krve a nadpřirozena, pro svoji dějovou strukturu ovšem vyžaduje jistou vnímavost a plné soustředění... - - - P.S. Neodbytně mě začíná tížit vidění, že po tomhle filmu příjde >dvojka< ... :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krvavé stopy se bezesporu honosí dost originálním nápadem. Na policejní stanici se objeví od pohledu nepříjemný klučina, z něhož chčijou litry krve aniž by mu to evidentně nějak vadilo či dokonce ubližovalo.... Jenže dobrý nápad není všechno. S utažením takřka 100 minut už to je trošku horší, po vynikajícím rozjezdu to trošku nudí a prostředních cca 20 minut by tam vůbec nemuselo být a na děj by to nemělo žádný vliv. Ke konci se to však zase zlepší. I přes dobré efekty, film asi moc nestál (ještě že jde na tom vidět, že se nešetřilo na efektech ale spíše na všem ostatním, hercích atd...., chvála za to), občas jsem si připadal, jako by sledoval nějakou z těch hororových epizod AKT-X, což nemíním jako negativum, naopak. Jsem na rozpacích (jako snad ještě nikdy tady) zda 3* nebo 4*, nakonec jdu s hvězdou dolů. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Tragický horror? Parodie na horror? Ze začátku jsem byl navnaděn, protože se mohlo jednat o slušný lokální horror. Pak se objeví červený kluk (rozuměj od krve) a vypadá to, že bude zaděláno na zápletku. Prakticky během celého filmu nevíme, proč se po těch lesích potuluje. Ani nevíme, jaký smysl měl nabouraný autobus ve filmu, vlastně nevíme vůbec nic. Pak zjistíme, SPOILER: že vraždí poblázněná babi a udělá si doma spokojenou rodinku mrtvol. Fakt mi bylo líto mladé doktorky, která prakticky za nic nemohla. Stala se ale obětí špatného scénáře. Ten byl opravdu tragický a měl vliv i na herecké výkony. KONEC SPOILERU. Samotné zpracování filmu nás vrací kinematograficky tak o dvacet let zpět do béčkového světa osmdesátých. Alespoň že nám režie ke konci ukázala, proč se část hovadin ve filmu udála. Jinak opravdu téměř bezcenné dílo s několika slušnými zárodky, které nebyly prakticky vůbec rozvinuty. A když ještě přičtu otravnou pisklavou hudbu (zvuky), které byly strašně hlasité a nepříjemné - asi aby navodily nepříjemnou atmosféru, tak to bylo dost amatérské dílko. Jinak musím uznat, že v posledních pár sekundách jsem se opravdu dost lekl. Možná jen pro ten pocit stojí za to se na to podívat. Snad to bylo i trochu geniální. SPOILER: Když už červená postava vypadala kladně a pár věcí vyřešila (s babkou), tak ji prostě jiná (zřejmě archaičtější mrtvola) zlikviduje. KONEC SPOILERU. Fakt jsem se lekl, hlavně proto, že to bylo naprosto nečekané. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak úplně marné, ale příliš to spoléhá na kouzlo atmosféry, kterou jinak výborně spoluvytváří povedený hudební doprovod. Kromě toho je to ale dost bída, a to především po obsahové stránce, kdy se tam v podstatě nic neděje, kromě nahánění jednoho kluka celého od krve. A jakmile se vyjasní, co je ten klučina vlastně zač, jde to celé do kytek, pač to je prostě děsný kýč. Nehledě na postavu hlavního „záporáka“, což je taky pěkný úlet. Dominantním efektem ve filmu použitým je roztékající se krev, což zpočátku možná pobaví, ke konci to už ale docela nudí. Celkově to za jedno pokoukání asi stojí, i když na zadek to nikoho rozhodně neposadí. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový horor, nicméně musím uznat, že při jeho sledování (v noci, tmavý pokoj, sluchátka) v klidu určitě nebudete, infarkt asi nedostanete ale tíživá atmosféra je tu už od začátku filmu, a lehko dýchat se vám určitě nebude. Spousta krve, tlející mrtvolky, odpornosti všeho druhu, to vše tu najdete. Lidi se slabčím žaludkem to asi nedokoukají, ten zbytek, jako jsem já:)) si to bude vychutnávat až do konce. Herecké výkony v podstatě žádné, příběh trapas, uplně jsem ho ani nepodchytil, ale o to v takových filmech ani nejde. A jinak musím pochválit super zvuk a efekty, které dělají atmosféru filmu pořádně hustou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natáčaný v okolí Los Angeles. Konkrétne na miestach Topanga Canyon, San Gabriel Damn a Sanna Ranch. Filmovanie trvalo 21 dní. (Jello Biafra)
  • Počas úvodných titulkov vidíme záber ženského tela, ktoré je pokryté drobnými muškami. Dotyčné telo v zábere patrí herečke Natalie Avital (Darby), ktorá mala počas natáčania celej scény na sebe okolo 5 000 ovocných mušiek. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama