Reklama

Reklama

Paralelní lži

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Manželství Jamese a Anne Manningových (Tom Wilkinson a Emily Watsonová) je na první pohled šťastné a idylické. James je bohatý respektovaný právník, Anne zase dokonalá hospodyňka. Mají nádherný dům na venkově i rezidenci v Londýně, nic jim neschází a zdá se absurdní, že by jejich vztah mohlo něco ohrozit. Jenže stačí zdánlivě obyčejná nehoda a spustí se zničující kaskáda událostí a nebezpečně rostoucích lží, díky níž se ukáže, jací ti dva ve skutečnosti jsou a co jeden od druhého doopravdy chtějí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Přeji hezký den. Nemohu si odpustit titulek "herecký koncert Toma Wilkinsona". S Emily a Rupertem tvořili skvěle sehrané trio, které je radost sledovat v dobře napsaném, stokrát neomletém příběhu! Ano, ke konci filmu trochu dochází šťáva, ale v takových chvílích si říkám, že tvůrci třebas chtěli sundat nohu z plynu. Ovšem nevím jestli chtěli, aby oficiální text distributora smolil nějaký joudál, který viděl film tutově jen v krabičce.. :-) No nic, mějte se filmově! Woo. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Debut Juliana Fellowesa, scenáristu Gosford Parku trpí tým, čím práve GP vynikal. Brisknosťou, tempom, rafinovanosťou a istou režisérskou rukou. Dopláca na prehnané ambície a istú televíznu sterilnosť. Každopádne ale dáva výnimočný priestor Tomovi Wilkinsonovi v jednej z jeho najlepších úloh. Mimochodom, je vobec možné, že niekto v komentári napíše k zostave T.Wilkinson - E.Watson - R.Everett, že ide o "pomerne neznáme herecké obsadenie" ??? Čo je potom "pomerne známe" ? Vašek - Eva - Mirek ??? ()

Reklama

madline24 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočený film o lidských slabostech a lžích, který nevyžaduje příliš soustředění, ale má dobrou zápletku a dobré herce. Tedy až na Ruperta Everette, který mi typově neseděl do role Billa, resp role Billa se mi nezdála dobře napsaná, nehodila se k oběma dalším hrdinům a ani je nijak zajímavě nedoplňovala. Jinak slušné tři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skoda, mohol to byt velmi dobry film s kriminalnou zapletkou, kde je manzelka neverna manzelovi, ktora pri soferovani milencovho auta nechtiac zrazi cyklistu, ktory nakoniec zomrel. Policajt sa dostava na stopu stale blizsie a az tu sa ukaze, kto do akej miery dokaze klamat, aby sa z toho Emily Watson dostala nevinne. Vo filmoch som zvyknuty, ze najväcsi prekvapujuci sok sa dostane do posledneho 20 minutoveho finale, ale v tomto filme sa nestal ziaden sok a napinave to prestalo byt asi 15 minut pred koncom. Inak by som mu dal 4 hviezdicky......... 24.04.2008 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Honosný anglický venkov a v něm zapomnětlivá manželka nudící se s tím svým starým mrzounem. A konečně nečekané vzrušení v podobě nového souseda, které všem zpestří poklidný život. … „Žádný život není dokonalý, i když tak může vypadat. Tajemství a nespokojenost leží skryty pod tím nejhladším povrchem. V tomto ohledu, stejně jako v mnoha jiných, byl můj život úplně stejný.“. Kromě perfektních zahrad, pudingů, kriketu a šlechtických sídel je to především zajímavá studie charakterů, změn postojů a „morálního“ přístupu k jedné tragické autonehodě, když přibývají informace a vše se komplikuje. P.S. info je poněkud zavádějící. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "A Way Through the Wood" Nigela Balchina z roku 1951. (Terva)
  • Julian Fellowes získal americkou cenu National Board of Review v kategorii nejlepší režijní debut. (Terva)
  • Tom Wilkinson soutěžil o cenu londýnských kritiků ALFS v kategorii nejlepší britský herec. (Terva)

Reklama

Reklama