Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film.. Jeden komentář tady říká, že jde o kombinaci bolestivého obsahu a nesoucitného filmového zpracování - místy je to nejspíše pravda. Na druhou stranu s Jeremiášem taky nikdo nesoucítil, takže tím víc autentičtější to je. Nevím, jestli pro mě bylo těžší dívat se na to, jak s ním zachází jeho matka a jeho "noví tátové", nebo jeho fanaticky zbožní prarodičové.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na ženskú a navyše takú mladú, no klobúk dole, poctivo zvádnuté. Aj herectvo, režijne by sa ešte dalo čo-to dotiahnuť. Ale podobné filmy sa mi vždy veľmi ťažko hodnotia a komentujú . Tento bol však natoľko náročný a ťažký, že si zaslúži celkové priaznivé ohlasy. Asia spravila výrazný krôčik, na podobné role treba vždy obrovskú dávku prípravy a herectva. Celkovo to však bola psychologická dráma s priemerným scenárom a pár nedomyslenými situáciami. Z finále som bol dosť zmätený, no myslím, že iné ukončenie si film ani nežiadal. Aha, no a ešte Manson. Potešil. Toto bolo asi prvýkrát, čo som ho videl ako človeka. 70%. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Výborná vizuálně velice působivá jízda, bláznivá kamera a střih, animované sekvence atd...kolotoč drog, sexu, bití, znásilňování, náboženství, šílenství atd. - opravdu nepěkné dětství. Infarktovému vyznění filmu napomáhají odvázané herecké kreace: Asia jako sfetovaná děvka (matka), Ornella Muti jako náboženská fanatička (babička), Winona Ryder jako úlisná lékařka a mnoho dalších. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na režii sice Asia úplně levá není, ale její snaha být za každou cenu šokantní dokonale likviduje potenciál filmu, kterým mělo být divákovo soucítění s malým klučinou. To se sice chvílemi dostavuje, ale tyto kapky emocí jsou příliš zkratkovité – podobně jako celé vyprávění. Mezi lajnou otců, otčímů a pěstounů neexistuje vzájemnější propojenost, vše se odbývá povětšinou jednoduchým střihem a tak jsem sledování obsahu během druhé půlky vzdal. Taky mi přijde škoda promarněného castingu, jelikož náboženský fanatik Peter Fonda či buranský Marilyn Manson jsou naprosto fantastičtí. Oproti tomu samotná Asia v hlavní roli nemá na to, aby snímek utáhla – rozhodně ne ve chvílích, kdy se staví dramatický oblouk filmu – vyšpulený zadek na policejní stanici či taneční číslo v baru jí šlo líp. Jako celek tak snímek vyznívá jako laciná provokace, byť je docela možné, že některé osloví. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama