Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Kubick 

všechny recenze uživatele

Sympatický snímek nabízí detailní sondu do zhýralého života dříve úspěšného profesora angličtiny a jeho kamaráda, který s ním shodou určitých okolností sdílí starý dům. Jedinými přáteli jejich srdcí je alkohol, ale jen do té doby, než se za nimi vydá dcera právě zemřelé Lorraine, aby poodkryla tajemství, do níž byl její život zahalen. Do té doby fádní život dvou ztroskotanců tak nabývá nového významu, kde nebude chybět prostor pro překvapení, pochopení, ale i smutek. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Jednoduché ale zároveň originální. Po celou dobu na mě dýchala atmosféra poklidného venkovského prostředí a soužití třech hrdinů. Každopádně film není přikladem zdravého životního stylu či perfektního soužití rodiny, ale vše bylo tak dokonale promyšleno, zpracováno a přeneseno na filmové plátno a zároveň i zakončeno. Film, který pro mě vyjadřuje radování se z maličkostí a všedních věcí s nezapomenutelnou scénou na verandě venkovského domu. Pro mě to byl jeden ze silnějších, nezpomenutelných filmů. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ak do manželstva, tak s niekým špeciálnym. Buď má viacero kont alebo viacero jácht alebo aspoň biele zuby .. a viacero kont a jácht. ;D Lovesong for Bobby Long je ešte niečo špeciálnejšie. Je to proste film, ktorý by som si vzala. Chcem s ním zaspávať, prebúdzať sa a spokojne zosenilnieť. A mimochodom, keby som vedela vyjadriť prečo táto lás-ka-vá snímka až tak, ťažko by sa nachádzala v tejto chrumkavo zážitkovej topke. ;-) NECH ŽIJE FILM ! Povedzte to po francúzsky! (a nepýtajte sa prečo) ;-) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už někdy v létě 2008 - jenže bohužel v ne zrovna povedeném českém dabingu. Druhá projekce (už v původním znění samozřejmě) mi poskytla ještě hlubší a a intenzivnější zážitek, především zásluhou skvělého Johna Travolty (ze všech jeho rolí z poslední doby je takhle jednoznačně nejlepší), vhodně zvoleného prostředí a v neposlední řadě propracovaného scénáře a příjemného soundtracku. Jak zde již bylo zmíněno - jedná se o nezávislý film, který dost snadno zapadne a rychle se na něj v širším povědomí zapomene. Opravdu je to škoda, protože se jedná o překrásný příběh, který má nejen hlavu a patu, ale taky srdce. 90% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nevzal. Byl jsem utahanej a usínal u něj, ale stejně bych si ho asi ani víc neužil. Zajímavý to bylo, ale Travoltova postava mě tam pořád strašně štvala. Scarlett Hohansson na něj dokonce vždy reagovala stejně ve filmu, jako já v pokoji, ale stejně mě to nebavilo. ísničky ale skvělý a když zpíval Travolta, tak jsem si to užíval asi nejvíc. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)
  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno