Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

campix 

všechny recenze uživatele

Takové to hodně pomalu a volně plynoucí drama a řekl bych až téměř feel-good film, zas tolik dramaticky to všechno nevyzní, i když se stanou věci, které ke smíchu nejsou. Prim hraje herecké obsazení, kterému kraluje v té době ještě mladičká Scarlett Johansson a John Travolta. Na můj vkus až příliš bezvýrazné a pomalé drama, které sice celkem příjemně uteče, ale za nějaký delší časový úsek si rozhodně nebudu pamatovat, o čem to všechno vlastně bylo. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Možná je to proto, že jsem si řekla, že začnu hodnotit přísněji, ale nějak se nemůžu donutit dát vyšší hodnocení, i když v podstatě nejsem schopná popsat, co přesně mi na filmu nesedlo. Scarlett i John byli skvělí, ale nějak mě to pořádněji 'nechytlo za srdíčko'. Takže sice obrovské, ale pořád 'jen tři' hvězdičky. ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Sympatický snímek nabízí detailní sondu do zhýralého života dříve úspěšného profesora angličtiny a jeho kamaráda, který s ním shodou určitých okolností sdílí starý dům. Jedinými přáteli jejich srdcí je alkohol, ale jen do té doby, než se za nimi vydá dcera právě zemřelé Lorraine, aby poodkryla tajemství, do níž byl její život zahalen. Do té doby fádní život dvou ztroskotanců tak nabývá nového významu, kde nebude chybět prostor pro překvapení, pochopení, ale i smutek. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

704. hodnocený film: Příběh tohoto filmu je tak obyčejný a tak všední, že je až vlastně geniální. Celou dobu můžete slyšet nádhernou muziku, která mě fakt chytla. Travolta se taky předvedl v dobrém světle a Scarlett Johansson jenom předvedla, že je z ní fakt superhvězda současné i budoucí doby. Od ní se toho ještě dočkáme hodně. Je to kus nádherný baby a pro mě je tím nejkrásnějším, čím může Hollywood disponovat. Film mě skutečně zaujal a jenom deklaroval ono dobré hodnocení. Proto i já se přidávám se svými 4* a musím skutečně ocenit záměr režiséra i scénáristy, že do rolí obsadili nejlepší možné lidi. 4* ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Prva polhodinka bola bolava...mozno aj prva hodka...pribeh sa vliekol, a miestami u mna velmi velmi stracal. Ale to stracanie bolo postupne viac a viac prepletane pointou...a myslienkou, ktoru nam Gabel nechcel polozit na tanier...ale chcel aby sme si ju na tanier prisli polozit sami. Preto spominany Love Song si viac menej kazdy vypocuje inak. A preto aj ked spociatku vela ludi bude skeptickych, pribudajucou stopazou ich film pomalicky bude dostavat. Neda mi nespomenut Johna Travoltu...osobu ktoru nie je tazke prirovnat k "Pandora´s box", skrinke...ktora ak sa raz otvori, dokaze z nej vijst nieco, comu my hovorime "nadpozemske"!!! Ak vsak ostane zavreta a nepovsimnuta...tak o tom "nadpozemskom" nikto nikdy nemusi vediet...a moze vyprchat ako lacny parfume. Podla mna je John Travolat doslovne pan herec, ktory len nedostal tu sancu...s akou malo stastie par vyvolenych hollywoodu. Filmiky 4, Soundtrack 5 a John Travolta 5***. Nazdar ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)
  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)

Reklama

Reklama