Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Indiánský náčelník Šedý orel unese krásnou dceru lovce kožešin. Dívka se během cesty plné nebezpečí do svého únosce zamiluje, ale jejich láska je vystavena mnoha zkouškám. (Hans.)

Recenze (16)

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Nezáživný western bez jakékoliv úrovně herecké i umělecké, a to i pro fanouška westernů, za kterého se považuji. Příběh indiánského a bílého lovce, kterému zlý Čejen unese dceru je plný nelogičností, stupidit a tvůrčího neumění. Ukázka: http://vbox7.com/play:d08982d8 ()

indiano 

všechny recenze uživatele

.Na prvý pohľad príjemný indiánsky film s westernovými veteránmi Benom johnsonom a Jackom Elamom, no kto sa bližšie zauiíma o kultúru indiánov a dobu, zistí mnoho prehmatov.. hlavne v kostýmoch ale i v zbraniach....film sa odohráva v roku 1843, ale Johnson suverénne strieľa z Remingtonu model 1858 !!!..Śošoni sú naivne namaskovaní nejakí študenti s krivými parochńami z filmov Gojka Mitiča..a tie drevené rohy na slepom čejenovi!!.. to bol non-sens.Ale pre odchovancov Karla Maya príjemná podívaná... Ufff... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

První z pouhých třech víceméně neznámých westernů v roce 1977. Ze začátku mě to nepřišlo tak špatný, líbilo se mi zasazení do éry volně žijících indiánů a traperů, pěkná příroda i příběh o únosu bílé dívky indiánem s neúnavným otcem na stopě. Postupně to ale přicházelo - burácející přehnaná hudba v místech kdy se nic neděje, pitvořící se indiáni (ten Trubač byl za trest), děsiví neherci (hlavně Lana Wood) a naprosto nezvládnuté akční scény, ještě ve slow motion. Ke konci se stává nudným a dementním i ten příběh (dva otcové). Za těch pár kladů ze začátku 2*, ale jinak jde v podstatě o westernové béčko. PS: Obsah je blbost, dívka se do únosce nezamiluje, snad na konci možná? ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Úvod: jak pěkné záběry, a jak odpudivá hudba k nim! Na filmu, prý sestřihem zbaveném čtyřiceti minut, leží stín "Hledačů", "Orlí křídlo" je proti němu mistrovským dílem a "Mlčící jazyk" kulhavou intelektuálštinou. Režisér (a zároveň herecký představitel Trubače) zůstal zjevně nedotčen vypravěčským uměním i darem navodit atmosféru a vybrat a vést herce, s obrázky to ale umí a jeho úmysly byly pravděpodobně čisté. Zdar Šedému orlu, pomníku indiánství!   (2023: Po druhém zhlédnutí bych si tu třetí hvězdičku stěží obhájil. Kdyby režisér aspoň nelpěl na klišé starosvětských bílých tváří a nestavěl proti ušlechtilým Šajenům nepovedené Šošony!) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Indiánka s velmi jednoduchým příběhem. Atmosféra snímku je taková libozvučná, ale s absolutně nevhodným soudtrackem. To tvůrci poněkud ulítli. Indiánek od amerických studií moc není, a tak tento snímek potěší. Krom jiného tu jsou poukázány indiánské zvyky. Na druhou stranu však zamrzí jejich mírumilovnost. Byli to přeci jen divoši, takže by se měli taky jako divoši chovat a ne jako parta indiánských přívrženců na karnevalu. Krapet se to podobá německým mayovkám. Indiánka pro celo rodinu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama