Reklama

Reklama

Sleep

Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller / Komedie
Jižní Korea, 2023, 95 min

Obsahy(1)

Hyun-su (Lee Sun-kyun) a Soo-jin (Jung Yu-mi) jsou novomanželé a nastávající rodiče, kteří si začínají procházet scénářem noční můry, když se u manžela rozvine porucha spánku, která může být v rozporu s rušivou rozdvojenou osobností v intenzivním hororovém debutu spisovatele a režiséra Jasona Yu. (HanzoBureshi)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Námesačnosť jedného z partnerov, ktorá začne postupne gradovať do vzťahového extrému. Výborný debut pre neznámeho Jason Yu. Ide o minimalistický, psychologický počin, ktorý sa poväčšine tvári ako bohapustá dráma. Nebude to každého baviť a už vôbec to každý nedocení. Keby bol záver hororovejší, dám aj štvrtú. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Anotace o spánkové deprivaci může znít možná nudně a banálně, a leckterého horrorového fanouška asi příliš nezaujme, ale nenechte se mýlit - tohle je Korea, takže nudný a banální tenhle film určitě není. A jestli se vám při scéně s podivínskou šamankou začne zdát, že děj směřuje k jakési praštěné grotesce, tak vydržte do finále a uvidíte, jak jste se mýlili. Silné čtyři. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Silně zdařilý a nápaditý horor o různých poruchách spánku včetně extrémní náměsíčnosti, kdy se člověk stává nebezpečným pro sebe i pro své okolí. Noční hrůzy manželského páru jsou vyprávěny z pohledu úzkostné ženy, která se oprávněně obává, že by její muž mohl ve spánku zabít jejich novorozeně. Napínavě budovaná zápletka je následně postupně dovedena do netušených rozměrů, přičemž nabídne jak dějové zvraty, tak malé ostrůvky funkčního situačního humoru. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhravějších hororů poslední doby. Sleep šikovně využívá extrémní spánkovou poruchu jako prostředek pro vytvoření spousty hororových momentů a jde mu to výtečně. Film není tak tonálně roztříštěný, jak by se mohlo zdát – obsahuje několik odlehčených momentů, ale vše je poplatné ději a nijak to nedevalvuje nervy drásající momenty. Bavil mě zejména postupný vývoj postav, který vygraduje v intenzivním finále. BTW: Vůbec bych se nedivil, kdyby za pár let vznikl americký remake. Ta premisa bude pro některé líné americké producenty určitě lákavá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Thriller/Horor debut z Jížní Koreje s originálním námětem, avšak nestrhnul mě tolik, jak jsem doufal. Příběh se soustředí na manželský pár ( většina filmu se odehrává pouze v bytě), kde manžel trpí vzácnou spánkovou poruchou anebo jej posedl zlý duch?? Ovšem v noci bývá náměsičný a brzy začne být nebezpečný pro sebe i pro okolí. Zajímavý námět, ovšem hororových prvků je zde pomálu ( jumpscary a gore tu bohužel nejsou a tempo je taky docela rozvleklé), zkrátka nemůžu říct, že bych se výborně bavil, jelikož atraktivních prvků krom námětu tu imho moc není. Herecky v pohodě, řemeslně taky ok, občas trochu znepokojivé a lehce vtipné ( že bych se však vyloženě smál smíchy, se taky říct nedá) a finále jsem čekal daleko vyhrocenější, přišlo mi být nevýrazné. Za vidění film díky námětu stojí, ale nechal mě zcela chladným. 6/10. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Jason Yu priznal, že hoci najprv nevedomky, nakoniec si uvedomil, že pri natáčaní sa inšpiruje filmom Okja (2017) režiséra Bong Joon-ho, u ktorého kedysi pracoval ako asistent. (Arsenal83)
  • Jason Yu sa vyjadril, že pri písaní rolí okamžite myslel na Jung Yu-mi, pretože mu prišla ako "dokonalá herečka pre túto rolu". (Arsenal83)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama